@toata lumea din grupurile de Facebook este FOARTE UTIL!

@toata lumea din grupurile de Facebook

Toata lumea a auzit de @toata lumea din grupurile de Facebook. In engleza este @everyone. Pe scurt: daca pui un astfel de tag pe un grup, toata lumea de pe acel grup va primi notificare. Evident, pentru unii este enervant, asa ca multi au inceput sa paraseasca treptat grupurile.

Ceea ce, de fapt, este un lucru PERFECT!

Sa contextualizez un pic: pana la finalul lui 2021 grupurile de pe Facebook erau MOARTE. Cu exceptia catorva grupuri active, ultra-nisate, specializate pe ceva anume, restul grupurilor, vag generaliste, erau pur si simplu inutile. Unii oameni nici nu mai stiu in ce grupuri sunt si de ce.

Facebook si-a dorit resuscitarea acestor grupuri. Dupa adoptarea diverselor chestii de pe TikTok, Instagram sau Snapchat, iata ca Facebook s-a gandit sa resusciteze o chestie care ii era specifica acum multi ani.

Asa ca a inventat acest tag: @toata lumea din grupurile de Facebook. Acest tag are 5 utilitati, toate al dracului de bune, cel putin PENTRU MINE, ca utilizator:

  1. Datorita acestuia, am aflat pe ce grupuri mai sunt. Am inceput sa le parasesc treptat.
  2. Pe cateva grupuri am ramas, drept urmare am ramas surprins sa constat cum a crescut interactiunea pe acestea.
  3. Acum ajung la partea a treia, cea mai importanta: utilizatorii si-au intors fata catre grupuri, asa ca apar din ce in ce mai multe astfel de grupuri. Pornind de la 0 un grup, poti fi selectiv cu oamenii care intra pe el. Iar cei care intra, de teama acestor spam-uri, sunt la randul lor selectivi cu grupurile unde intra ori unde accepta sa ramana. Win-win, ca sa zic asa.
  4. Sunt utilizatori agasati de @toata lumea din grupurile de Facebook, dar fix aici e schema: vei pleca dintr-un grup unde administratorii vor abuza de aceasta functie si vei ramane pe grupurile unde aceasta functie este folosita cu cap. Cu sens.
  5. Pentru cei care se tem ca functia aceasta ar putea fi extinsa si la pagini, unde @toata lumea ar urma sa vizeze toti URMARITORII acelei pagini, vestile sunt bune: daca Facebook ar face asta si-ar anula veniturile din reclame. Practic, in loc sa plateasca reclama, paginile pur si simplu si-ar tagui toti urmaritorii. Ar fi un dezastru pentru ei. De altfel, fix din acest motiv ma mir ca a fost implementata aceasta functie: ma asteptam ca Facebook sa introduca o functie care sa-i aduca bani. Oare cati bani ii aduc grupurile?
Imagine luata din articolul Bloggerii stiu sa scrie pe blog. De ce nu si literatura?

Ca utilizator, as prefera ca @toata lumea din grupurile de Facebook sa fie folosit/a doar in urmatoarele 3 situatii:

  • Cand este un anunt privitor la schimbarea regulamentului de pe grup. Sa nu mai poata cineva sa se planga ca nu a aflat. Acolo sunt de acord chiar ca Facebook sa notifice AUTOMAT pe toti cei de pe grup, FARA sa fie nevoie de o taguire de grup.
  • Cand pe un grup se da un anunt important, MAI IMPORTANT decat toate celelalte. De pilda, se strang bani pentru o cauza umanitara. Atunci da, sunt de acord sa fie taguiti toti cei de pe grup.
  • Nu in ultimul rand, mi-ar placea ca REGULA privitoare la tagul de grup sa fie scrisa in regulamentul grupului. De pilda: EU sunt adminul acestui grup, voi tagui toti oamenii de pe el in fiecare luni, cand voi pune postarea principala. Mi-ar placea sa fie niscaiva transparenta.

Chiar asa, desi la inceput am reactionat impulsiv, am injurat pe cel care s-a gandit sa implementeze @toata lumea din grupurile de Facebook, latura mea rationala a concluzionat ulterior ca este ceva util. Simplul fapt ca AU INVIAT grupurile mi se pare o veste buna. Si, mai ales, ca poti sa-ti faci reclama in mod onest pe Facebook fara (prea multi) bani. Intrand pe grupurile potrivite, facandu-ti grupul tau si, evident, cu un pic de boost, poti ajunge la publicul tau tinta. Evident, nu trebuie sa ABUZEZI de aceasta functie. Trebuie sa te folosesti CU MASURA, CUMPATAT, de aceasta functie. Care, altfel, se poate dovedi o gura mare de oxigen pentru grupurile de pe Facebook. Cel putin asta imi doresc eu sa se intample!

Fotografie luata din articolul Nu sunt critic de film, dar multi ma considera astfel!

Voi ce parere aveti despre @toata lumea din grupurile de Facebook? Sunteti atat de rationali si de toleranti cu aceasta functie? 

Comments

comments

3 thoughts on “@toata lumea din grupurile de Facebook este FOARTE UTIL!

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !