To LINK EXCHANGE or not to … LINK EXCHANGE!

Salutare din nou,

Articolul acesta este unul interogativ. Adica tipul de articol pe care-l urasc eu. Ala in care eu nu zic nimic, doar intreb. Si totusi, trebuie sa intreb.

Asadar, blogul precedent era caracterizat de o multitudine de link-uri. Un carnat. Un vagon. Cum vreti sa-i spuneti. Reusisem sa fac artificii: impartisem blogroll-ul in cateva categorii. Urma sa fac altele. Totul pentru a nu fi intr-o singura coloana toate.

Am trecut pe blog nou. Momentan am doar 2 link-uri. Si inca ezit sa trec mai multe. Si incep sa ma sfatuiesc. Cu X, cu Y, cu Z. Si aflu chestii , unele care se bat insa cap in cap. Asadar:

1. Cica n-ar fi bine sa fac link-exchange ca ma penalizeaza google. Ar fi acum un pinguin nasol, care sta cu ochii pe noi sa nu facem d-astea.

2. Bonus: cica eu cu domeniu propriu as fi mult mai vulnerabil decat unul pe domeniu gratuit.

3. Altcineva imi zice calm: e o mare aberatie. Daca am crede tot ce se spune, am innebuni.

4. Altcineva confirma partial: fa link-exchange doar cu cei din nisa ta. Altfel e de rau.

5. Altcineva: fa link-exchange, da vezi cu cine. Sa nu care cumva sa ai bloguri inactive acolo.

6. Altul spune sa fac cum simt eu….

Va intreb pe voi. Si vreau o chestie exacta, oficiala si argumentata. E bine sa fac link-exchange? Daca da, cu cine? Si cu cati? Si daca nu, de ce nu? Raspunsuri din auzite si dupa ureche am. Vreau raspunsuri clare, argumentate si in cunostiinta de cauza. Si de ele va depinde blogul.

Astept raspunsurile . Nu fac sondaj (aici nu mai gasesc acel poll, habar n-am cum se pune), astept doar comentarii. Cat mai multe šŸ™‚

Salutari BLOGOSFERICE si EUROPENE tuturor!

Comments

comments

8 thoughts on “To LINK EXCHANGE or not to … LINK EXCHANGE!

 1. „Si vreau o chestie exacta, oficiala si argumentata.”
  Scrie un mail la google si poate vei primi raspusul mult asteptat. Mai oficial de atat nu se poate. šŸ˜€
  Mai, este clar ca nimeni nu-ti poate spune cu certitudine care sunt consecintele nefaste ale schimbului de link-uri, cel putin eu nu am vazut sa existe decat beneficii. Unde? In ograda ta. šŸ˜€
  E un blog nou si nu vreau sa fiu rautacioasa, ca altfel iti dadeam un sfat. Prefer sa ma abtin, caci inca sunt nice. šŸ˜›
  Asa ca ma rezum la o urare: mult succes. šŸ™‚

 2. @Szasz Sebes Paul: Nu-mi vorbi la plural. Oi face eu cat 2, da nici chiar asa!
  @Spanac: Oare e atat de simplu?!
  @Nice: Ce legatura are faptul ca e blog nou? Poti sa zice? Stiu ca nice=draguta, dar in mediul virtual poti fi altfel šŸ™‚ Astept sa zici rautatile. Daca nu vrei direct si public macar in private šŸ™‚

 3. Habar n-am daca „e bine” sau nu sa faci schimb de linkuri, nu ma pricep la crawlere Google sau SEO. Totusi, eu nu as face schimb de linkuri pentru ca:
  -Vad ideea de blogroll ca pe niste recomandari. Iar pentru a recomanda ceva ar trebui sa imi placa sau sa ma intereseze mai mult de un articol.
  -Mesajele de genul „vrei sa facem schimb de link” venite de la oameni care nu te citesc, nu-i citesti si n-ai auzit de ei imi suna a „hai sa ne comentam pozele reciproc” din vremea defunctului HI5.
  -Ca ajuta la notorietate in Google sau nu, am mai spus ca nu stiu si nu ma intereseaza, insa eu, de exemplu, de cat sa ma aflu intr-o lista cu n-spe mii de linkuri pe care nu o parcurge nimeni, mai bine lipsa.
  Dar asta e doar parerea mea care nu se vrea a fi sfat in nici un caz.

 4. Bun gasit in casa noua! Habar nu am cum o fi mai bine. Eu m-am ferit mereu de multe link-uri si tot s-au adunat cateva si la mine. Intreaba specialistii SEO, cred ca ei te-ar putea lumina.
  Sa fie intr-un ceas bun mutarea in casa europeana! šŸ™‚

 5. Era mai mult o gluma decat o rautate.
  In alta ordine de idei, cresterea in zelist prin metoda link-exchange e una artificiala, iar tu, fiind constient de asta, nu te poti bucura de ea ca atunci cand ai ajunge acolo prin forte proprii, precum actualul lider de exemplu, caruia lumea i-a citit blogul si l-a adaugat in blogroll din proprie initiativa, fara cereri sau schimburi.
  Tu practic ai fortat lucrurile, lasa-le sa vina natural, daca lumea te place, te adauga in blogroll, daca nu, nu.
  Blogroll pe care eu in niciun caz nu-l vad, ca tot spunea cineva mai sus, ca pe o lista de recomandari catre ceilalti. Oricum mie nu-mi place ideea de recomandare, de sfat in general, si m-am abtinut sa faca asta si in offline si in online. Blogrollul meu se compune din bloguri dragi mie, bloguri pe care eu le citesc si comentez cu placere.

 6. recomand sa faci link exchange cu bloguri active , cu bloguri care au minim page rank 2 …

  O Zi buna

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !