Titanic Vals la Nottara

Titanic Vals

 

Un spectacol cu un subiect extrem de actual in Romania zilelor noastre: cum ajunge un neica-nimeni, un om mediocru, fara niciun merit, parlamentar. O lectie de viata, dar mai ales de comunicare politica.

Spirache Necsulescu este un functionar la prefectura, a carui viata se compune din familie si munca. Principala sa calitate este ca e cumsecade. Din pacate, este singurul din familia sa care poseda aceasta calitate. Nu are bani foarte multi, dar are un frate foarte bogat, care nu are pe nimeni. Moartea fratelui sau bucura schimba total datele problemei. Mostenirea acestuia ii face pe acestia sa-si indeplineasca toate dorintele, mai mult sau mai putin realiste.

 Titanic Vals Nottara POSTER

Apare, insa, o problema: familia lui Spirache il indeamna pe acesta sa se intre in politica, desi s-a opus din toate puterile. Cum se termina aceasta disputa va las pe voi sa descoperiti. Textul este unul celebru, nu e prima oara cand a fost pus in scena, asa ca povestea, probabil, o cunoasteti.

Trei aspecte mai vreau sa subliniez:

1. Nu am inteles de ce copilul cel mic, un baiat pe nume Decebal, este jucat de o fata (Corina Dragomir). O alegere regizorala deloc deranjanta, pe care, insa, n-am inteles-o.

2. Foarte tare modul in care Spirache si-a facut campanie. Oarecum previzibil rezultatul, dar tot mi-a placut ideea. Poate da idei catorva politicieni de la noi.

3. Eu am vazut spectacolul acesta intr-un context special: luni la ora 15. De ce? Simplu: era saptamana altfel in scolile capitalei. Despre Saptamana Altfel la Teatru voi scrie, insa, un articol distinct. Aici spun doar ca nu mi se pare ca spectacolul este unul potrivit pentru elevi, atat ca durata, cat si ca actiune. E doar o opinie, altfel e laudabil ca unii profesori isi duc elevii la teatru, indiferent de spectacol.

Titanic VALS Nottara

Titanic Vals este un spectacol bun, bine jucat, inca de actualitate. Recunosc, nu am vazut alte puneri in scena, ca de altfel nici filmul din anii 60. Este un pic cam lung pentru o seara de relaxare la teatru, din acest motiv pentru mine a picat la fix ora 15. Salutari TEATRALE tuturor!

 

3 thoughts on “Titanic Vals la Nottara

  1. Pingback: Titanic Vals la NottaraBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro
  2. Pingback: Steaua fara nume |

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !