Tipuri de heitareala

Asteptati cu nerabdare un articol clarificator legat de „viralul” creat duminica. Stiu asta 🙂 Iata ca vine. Pe jumatate insa. Inainte de asta, sa va zic cum sta treaba cu heitareala (din punctul meu de vedere):

1. Poti sa te iei la modul general de niste tendinte din blogosfera. Asa cum am facut eu la Gabriel Ursan. Am spus chestii generale si m-am luat, in treacat, de cineva. Acel cineva era Ciprian. Ma rog, ma luasem de mai multi, dar el era o tinta nitel mai evidenta (pentru cine stia situatia).

2. Te iei, cu subiect si predicat, de un om. Cum am facut eu si Irina cu Ciprian.

Care varianta trebuie adoptata? Pai hai sa vedem , avantaje si dezavantaje:

1. Pentru primul tip de articol primesti multe like-uri. Multa lume zice DA DOMNE, BINE LE ZICI. Unii se prind despre ce (sau cine) e vorba, altii nu. Dar apreciaza stilul tau, te lauda. Sanse mici sa te atace cineva. Eventual daca ai greseli de gramatica esti atentionat. Dar nu grav. Deci avantaj varianta 1.

2. Tot ca avantaj varianta 1: nu superi pe nimeni. Chiar daca te-ai luat de cineva si el s-a prins, nu te poate ataca direct. Ca ar insemna ca recunoaste. Cum Ciprian nu ma putea ataca pentru acest articol. Stia ca e vorba despre el, mi-a si zis personal, dar nu avea cum sa recunoasca public asta.

3. Dar ai un MARE dezavantaj: s-ar putea sa inteleaga lumea prostii. Primesc un mail anonim (despre mailuri anonime o sa mai vorbesc) in care sunt intrebat: CINE E BLOGGERUL SPECIALIST IN SOCIAL-MEDIA FARA BAC? Si-mi enumera 4 A-listeri! Ma rog, el zicea A-listeri, eu stiam doar de unul ca e A-lister. Nu zic care sunt, ca e irelevant. Dar ca si idee: unii au crezut ca e vorba despre altcineva. Deci avantaj punctul 2.

4. Care este scopul articolului din categoria numarul 1? Pai ironizezi pe cineva, faci trafic doar pentru ca scrii bine. Si cam atat. Daca actionezi ca mine si Irina (conform punctului 2 deci) s-ar putea sa mai atingi niste obiective:
– arati exact cum sta situatia, inteleg foarte multi cum sta treaba;
– deschizi ochii unor oameni (care credeam cu totul altceva);
– nu afectezi oameni nevinovati.

Pe bune: spun ca exista bloggeri fara bac si lumea incepe sa intre la banuieli BA, POATE X NU ARE BACUL…POATE Y NU ARE! NASOL!

5. Ultimul punct, marele dezavantaj al tipului numarul 2 de heitareala: iti „murdaresti” blogul. Unii nu sunt de acord cu atacuri la persoana. Merg pe principiul FIECARE CU PIZDA MAMICII SALE. Si alte chestii de genul. Cu care bineinteles ca nu-s de acord, dar trecem peste.

Am dezamagit unii cititori? Cu siguranta. Unii dintre ei chiar mi-au marturisit asta. Totusi, statistic stau bine. Chiar mai bine: se spune #pesurse ca as fi castigat ceva cititori. Pe termen lung n-o fi bine. Sunt constient de asta. Dar asta daca m-as lua constant de persoane. Oricat as glumi eu pe seama heitarelii va spun sincer: nu am blog de hater. Cum este cu adevarat blogul unui hater? Pai TOATE articolele sunt negative, cu atacuri la persoana. Unele din ele sunt de 10 ori mai grave ca al meu. Hater este deci  bloggerul care asta face constant: vaneaza greseli. Eu nu fac asta. Desi recunosc ca-mi place sa citesc heitareli.

Cand gasesc cazuri grave si alarmante reactionez. Sunt oltean, sunt impulsiv, reactionez mai rau decat ar trebui. Imi cunosc defectele. Trebuie doar sa-mi folosesc chestiile astea in avantajul meu.

Si pentru ca este vorba de avantaje si dezavantaje, va zic un secret: nu am terminat ce aveam de spus, insa voi termina acest articol. Justificarile, dar ABSOLUT TOATE justificarile, le voi da intr-un articol viitor. Cand voi raspunde comentariilor primite. Mi s-a reprosat ca scriu articole prea lungi si-mi asum. Asa ca…

Salutari BLOGOSFERICE tuturor 🙂

(articolul cu explicatiile vine pe seara  )

4 thoughts on “Tipuri de heitareala

  1. Văd că serialul see you scuze şi acuze între tine şi Ciprian continuă.
    Cred că ar fi bine pentru amândoi să vă ignoraţi şi terminaţi bâlciul.
    În caz contrar, s-ar putea să se ajungă la concluzia că toată ciorovăiala asta e regizată. De ce? Chiar tu ai precizat.
    Cu nişte ani în urmă, pe CV Tudor şi Adrian Păunescu nu-i mai invitau televiziunile, iar ziarele nu le mai pomeneau numele. Probabil, din cauza politicii făcute de cei doi.
    Ei fiind prieteni, s-au înţeles să se bălăcărească pentru a atrage atenţia asupra lor. Şi iar televiziunile şi presa scrisă au început să-i bage în seamă…

  2. @Javra: Posibil sa ai dreptate, dar trebuie sa fac niste precizari. Am preferat sa nu raspund inca la comentarii, sa vad ce gandeste lumea. O sa revi cu un articol (sper eu final) diseara. Oricum lumea crede ca e regizat scandalu, asa ca…

  3. Da nu m-ai dezamăgit, bre! :)) Eu mi-am spus părerea şi atât. Nu am ceva personal cu tine, o să continui să-ţi citesc textele şi să le comentez pe cele care-mi atrag atenţia etc. Ideea de bază a textului meu era „live and let live”! 😀 Doar ţi-am mai spus-o de vreo două ori cu alte ocazii. Poate oi fi eu mai paşnică de felu’ meu de nu înţeleg războaiele astea…:)) Hai spor la scris, oltene! 😉

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !