Tipuri de dansatori

Cand vedeti titlul Tipuri de dansatori va ganditi la un articol documentat si „oficial” pe tema asta? Va anunt ca, din pacate, nu este asa. Eu voi vorbi in continuare despre ce tipuri de dansatori am observat la diversele petreceri si nunti la care am participat.

Inainte de asta fac o precizare: nu-mi plac nuntile. Motivele sunt multe, pentru ideea acestui articol spun doar atat: sunt oameni in varsta care „carcotesc”. Indiferent cat de mult stii sa dansezi, ei tot te vor comenta, ori din invidie (bai, asta ce lectii de dans a luat de stie figurile astea?), ori vor rade de tine daca nu stii. Precizarea este importanta, o sa vedeti de ce.

Sa vedem acum ce tipuri de dansatori exista la petreceri:

1. Dansatorul profesionist este cel care a luat lectii de dans si face totul profesionist. Eu am intalnit mai mult fete din aceasta categorie si stiu ca ele nu doreau sa danseze cu necunoscatori. Nasol pentru noi baietii, dar e un adevar. Atentie: dansatoarele astea profesioniste nu sunt neaparat frumoase, asa ca nu este neaparat o pierdere.

2. Dansatorul semi-profesionist este un fel de lautar in ale dansului. El a prins miscarile „din mers”, s-a uitat la altii si ii imita. Nu este neaparat un lucru rau, ci dimpotriva: un astfel de dansator este mai putin ingamfat. Deci daca e o fata sansele sa accepte sa dansezi cu ea sunt mai mari. Aici insa sunt si foarte multi baieti. As putea spune ca sunt majoritatea, dar na.

3. Dansatorul instinctual este cel care danseaza exact asa cum simte. Se ia sau nu dupa altii, pentru el conteaza sa simta ritmul.

4. Dansatorul exhibitionist este cel care danseaza doar cu ceva alcool la bord. Nu este neaparat beat manga, dar e clar ca va dansa doar dupa un timp. Precizarea cu nunta este despre el, pentru ca astfel de dansatori nu vor fi intalniti la nunti (le va fi rusine sa se dea in spectacol in fata atator oameni in varsta).

5. Dansatorul observator este cel care nu danseaza aproape niciodata. Dansator e un termen fortat pentru el, dar eram la tipuri de dansatori, nu? El sta si se uita aproape tot timpul, cazurile in care chiar decide sa danseze sunt rare (poate deveni dansator exhibitionist daca se imbata prea rau).

6. Dansatorul selectiv este cel care danseaza doar ce muzica doreste el. Multe fete danseaza doar latino, altele doar orientala, altele refuza sa danseze manele (doar nu sunt cocalare). Altii, de exemplu, refuza sa puna sarbe la petrecerea lor zicand ca nu e nunta.

7. Dansatorul all-inclusive este cel care sta pe ringul de dans non-stop, de la inceput pana la sfarsit, si danseaza absolut toate genurile muzicale. Mai si bea, insa alcoolul ii iese repede din sange.

8. Dansatorul ne-solitar este cel care refuza sa danseze singur ori singura. Daca reuseste sa agate pe cineva si sa danseze cu acea persoana e ok, daca nu accepta ideea de a sta pe bara si a fi dansator observator.

Privind toate aceste tipuri de dansatori, unde m-as incadra eu? Trebuie sa vorbesc si despre mine, nu? Pai:
– Uneori sunt observator, neavand efectiv chef sa dansez.
– Alteori sunt exhibitionist, alcoolul avand efecte magice.
– Selectiv sunt, nu dansez anumite melodii.
– De multe ori sunt luat pe sus de altii (chiar de fete), atunci cand ma vad ca n-am dansat deloc.

Da, v-ati prins: habar n-am sa dansez.

Acum va intreb pe voi: mai cunoasteti si alte tipuri de dansatori? Si, vazand aceste tipuri de dansatori, unde v-ati incadra?

Salutari RITMATE tuturor!

One thought on “Tipuri de dansatori

  1. Vai mai Emil cate sti tu despre dansatori, in mare parte trebuie sa studiezi atent aceste tipuri sa iti dai seama ce si cum, cat timp ai studiat acest lucru?

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !