Tigara electronica – utila?

Este o dezbatere aprinsa (nu in media, nu public, ci la nivel individual) in legatura cu tigara electronica. Eu am auzit diverse opinii, fie foarte pozitive, fie foarte negative. Cele neutre sunt in fapt nu ma intereseaza. Nu cred ca vreo inventie a starnit in ultima vreme atata interes. Inventie nu e un cuvant pompos: in fond tigara electronica are o istorie scurta iar la noi in tara a fost adusa de si mai putin timp.

Exista promotorii (sustinatorii) ei, care aduc urmatoarele argumente:

1. O tigara electronica este mai ieftina decat o tigara normala. Asta daca ne dorim acest lucru.

2. Este mai putin nociva pentru ca putem controla cantitatea de tutunnicotina pe care o fumam.

3. Este mai prietenoasa cu mediul: nu mai aruncam chistoace de tigari cine stie pe unde, pur simplu reumplem aceasta tigara electronica. Sa nu mai vorbim de poluarea efectiva si de mirosul mult mai slab pe care-l are aceasta. Daca nu e cu tutun o putem chiar fuma si in locuri cu fumat interzis. Ori chiar acasa, fara riscul de a mirosi toata casa a tigara.

4. Te ajuta sa te lasi de fumat (asta daca doresti). Aplicam punctul 1 in continuare.

Exista si adversari ai ei. Si culmea, multi dintre ei sunt fumatori. Asadar:

1. Fumatorii considera ca tigara electronica ar fi un fake. Ca tot tigara normala ar avea farmec. Unii au incercat-o, zic ca prefera variantele aromate, dar asta nu i-a facut sa renunte la cea clasica. Merge o narghilea, dar nu o inlocuieste pe cea naturala.

2. Nefumatorii considera ca unii s-ar fi apucat de fumat datorita ei. Au inceput fumand fara tutunnicotina apoi au adaugat tutunnicotina.

3. Este la inceput ca si tehnologie. Unii prefera sa mai astepte.

4. Prietenoasa cu mediul cica n-ar fi, ci doar ar mirosi mai putin. In fond nu toti poluantii miros urat.

Adevarul e ca de obicei la mijloc. Sau, ca sa fiu obiectiv 100%: cu totii au dreptate. Daca vrei sa fumezi mai putin sau sa te lasi poti s-o faci si cu si fara tigara electronica. Sunt oameni care s-au lasat datorita ei iar altii care s-au apucat datorita ei. Sunt oameni care dupa 2 luni au revenit la tigari normale, altii care n-au dorit s-o testeze. Tine de fiecare in parte. Vointa omului conteaza intr-un final.

Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

Comments

comments

2 thoughts on “Tigara electronica – utila?

  1. Domnu Emil, te rog pentru inceput modifica in articol faptul ca poate fi modificat nivelul de nicotina, nu de tutun… nicotina este o substanta inclusa in frunzele de tutun, voi reveni maine cuun comentariu mai complet.

  2. Prietenoasa cu mediul chiar este, pe langa faptul ca nu polueaza aerul, componentele sale pot fi reciclate. Bateria este litium -ion si poate fi dusa la orice centru de colectare a bateriiilor, iar celelalte componente pot fi reciclate fie la plastice, fie la metale. Mai eco-friendly de atat nu cred ca se poate.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !