#TIFF2014 The Midnight After – Noaptea de dupa

#TIFF2014 The Midnight After – Noaptea de dupa

Filmele asiatice sunt, dupa mine, cele mai nedreptatite filme in Romania. Aici cel mai bun exemplu este Oldboy: varianta originala nu a rulat in cinematografele romanesti, desi este o bijuterie, insa copia americana a rulat, cu spectatori destui, in cinema-uri. Ce-or avea, oare, cu filmele asiatice? Iar aici intra filmele japoneze, coreene, chinezesti ori tailandeze.

Din acest motiv, la festivaluri sunt printre tintele mele. Stiu ca nu mai am ocazia sa le vad si STIU ca, in general, sunt filme de calitate. Presupun, deci, ca nu vor aduce un film de proasta calitate.

Ieri, la #TIFF2014, am vazut 2 filme asiatice. Acum o sa va vorbeste despre The Midnight After – Noaptea de dupa.

Este tipul de film care NU poate fi povestit. Descrierea de pe Cinemagia imi pare indeajuns de cuprinzatoare. Orice spui mai mult este spoiler. Oricum, imi fac datoria sa evidentiez 3 aspecte:
– Este un film dur, iar una dintre scene este foarte violenta. Eu as incadra-o in categoria VIOLENTA INUTILA. Un om este injughiat, pe rand, de catre toti ceilalti. Asiaticilor poate le place sa vada asa ceva, pe mine nu m-a incantat.
– Este un film SF, logica este lasata acasa. Intentionat.
– Este despre UN FEL de sfarsit al lumii. Intra in marea categorie a filmelor apocaliptice. Un sfarsit al lumii aparte.

Pe cat este de ilogic, pe atat de mult te atrage. Pe mine, cel putin, m-a prins. Si m-a SURprins. Va recomand si voua The Midnight After – Noaptea de dupa, daca veti avea unde sa-l vizionati. Eu va doresc sa da.

Salutari CINEFILE tuturor!

Articolul #TIFF2014 The Midnight After – Noaptea de dupa a fost scris dintr-o camera a Vilei Dana. Despre aceasta pensiune am scris, pe larg, AICI!

Comments

comments

One thought on “#TIFF2014 The Midnight After – Noaptea de dupa

  1. Pingback: #TIFF2014 The Midnight After – Noaptea de dupaBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !