#TIFF2014 Sa mori de dragoste ranita. Angela Similea S-A SINUCIS!

#TIFF2014 Sa mori de dragoste ranita. Angela Similea S-A SINUCIS!

Povestea pe scurt suna cam asa: la #TIFF2014 s-a lansat un scurtmetraj cu titlul Sa mori de dragoste ranita, bazat pe cantecul cu acelasi nume al Angelei Similea. Scurtmetrajul este regizat de Iulia Rugina (care are la activ 1 lungmetraj, LoveBuilding, foarte apreciat, insa cateva scurtmetraje foarte apreciate) si este un proiect al Actoriedefilm.ro, adica cei care au produs Love Building si care vor scoate acum continuarea acestui film.

Filmul este despre dorinta a 2 tineri de a-si pune capat zilelor, ascultand pentru ultima oara cantecul Angelei Similea, sa mori de dragoste ranita. Cum se termina povestea celor 2 va las pe voi sa descoperiti, insa, cu riscul de a face #spoiler, trebuie sa dezvalui faptul ca in film Angela Similea se sinucide. Partea asta nu ar fi fost atat de importanta daca nu ar fi existat facebook. Serios.

Unul dintre tineri este frumoasa Adina Stetcu. Am vazut-o in Love Building, am vazut acum, in Sa mori de dragoste ranita. Insa cel mai mult imi doresc s-o vad pe scena de teatru. Cat de curand sper sa se intample asta ­čÖé

Emil Calinescu si Adina Stetcu TIFF2014

Acum va povestesc faza reala. Scurtmetrajul Sa mori de dragoste ranita a rulat de 3 ori la #TIFF2014: a rulat de 2 ori in calupul de scurtmetraje romanesti (partea a II-a, ca au fost 8 in total, ruland cate 4), insa a rulat si vineri seara, inainte de vizionarea filmului America Venim. La proiectia de vineri a fost prezenta si Angela Similea. Pana aici nimic special. Partea interesanta a venit din mediul virtual. Cativa glumeti au pus pe facebook RIP Angela Similea #tiff2014. E adevarat, gluma nu era deloc macabra, na, poza arata NTV, post care, de fapt, nu exista. Va dau si una dintre pozele incriminate:

Dupa filmul celalalt, lungmetraj, in taxi fiind, primesc un sms: bai, stiai ca s-a sinucis Angela Similea? Incep sa rad cu pofta. Stiam despre ce e vorba, eram insa uimit de cat de repede pun unii botul. Cand ajung in camera deschid facebook-ul: aveam 2 mesaje care ma anuntau acest lucru. Unul dintre ele era monumental. Nu punea la indoiala informatia, intreba doar ce legatura are sinuciderea Angelei Similea cu #tiff2014 ? 

Iar ieri, la Tiff Lounge, Angela Similea a povestit despre zvonistica si despre cum inainte de 89 se aflase cum c-ar fi murit intr-un accident de masina la Petrosani, desi ea venise CU TRENUL de la Petrosani. Zvonistica de acum e mai rapida, in rest oamenii is cam aceiasi.

Dupa Tiff Lounge am vrut sa fac o poza cu Doamna Similea. Ca sa continui gluma „macabra”: vreau sa dovedesc ca e in viata :))

Despre scurtmetraje voi scrie un articol distinct, in care voi explica, pe larg, si cum le vom putea vedea in cinematografe. Pana atunci va spun ca SUNT SANSE sa vedem Sa mori de dragoste ranita proiectat la pachet cu Love Building 2. Propunerea mi-a apartinut, este luata in considerare. Sa vedem daca va fi si aplicata. Momentan va las in compania melodiei care a generat acest film: Angela Similea – Sa mori de dragoste ranita.

Sa mori de dragoste ranita a fost proiectat pentru prima oara la #TIFF2014 si a castigat premiul pentru cel mai bun scurtmetraj romanesc. Datorita lui si a altor 2 scurtmetraje am inceput sa le apreciez. Oricum ar fi, NU voi gusta niciodata scurtmetraje de groaza (au rulat 2 la #TIFF2014, in deschiderea altor filme, si mi s-au parut dubioase rau).

In final vreau sa imi justific titlul: Angela Similea s-a sinucis IN FILM. Datorita google si a sistemelor sale, este insa bine ca acest articol sa fie optimizat pe asa ceva. Sa caute lumea Angela Similea s-a sinucis, sa ajunga pe ACEST articol si sa vada ca NU e adevarat. Scopul scuza mijloacele, nu? ­čÖé

Salutari CINEFILE tuturor si mergeti sa vedeti filmul, daca veti avea ocazia ­čÖé

Articolul #TIFF2014 Sa mori de dragoste ranita. Angela Similea S-A SINUCIS! a fost scris dintr-o camera a Vilei Dana. Despre aceasta pensiune am scris, pe larg, AICI!

Comments

comments

6 thoughts on “#TIFF2014 Sa mori de dragoste ranita. Angela Similea S-A SINUCIS!

  1. Pingback: #TIFF2014 Sa mori de dragoste ranita. Angela Similea S-A SINUCIS!Bloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro
  2. Pingback: #TIFF2014 ScurtmetrajeBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !