#TIFF2014 La gran familia española – Nunta in offside

#TIFF2014 La gran familia española – Nunta in offside

La inceputul #TIFF2014 va facusem o lista cu filmele pe care le astept. Pe lista, deloc surprinzator, se aflau 2 filme cu tematica fotbalistica. Despre celalalt film, Febra stadioanelor, am scris deja. Acum ma voi referi la La gran familia española – Nunta in offside.

Trei idei scurte despre film:
– Titlul in spaniola spune ceva, cel in romaneste altceva. Spaniolii au mizat pe reuniunea de familie, evenimentul principal, in timp ce romanii mizeaza pe fotbal. Nu stiu cine a tradus titlul, dar e clar mana a unui om de marketing.

E drept, titlul incita mai mult decat Marea familie spaniola, dar parca prefer ideea originala.
– Vazand acest film imi dau seama ce a ratat Porumboiu: in loc sa faca discutia aia terna si plictisitoare cu tatal sau, mai bine inventa o poveste pe care sa o suprapuna meciului. Bine, asta ar fi necesitat timp, ar fi necesitat actori, ar fi necesitat bani (aia s-ar fi gasit), insa rezultatul ar fi fost unul bun. Ar fi iesit un film. Film care, sa dau un pronostic, ar fi prins la public.
– Chiar daca nu-mi plac telenovelele si chiar daca unii considera ca fiind termen peiorativ, filmul acesta seamana, usor, cu o telenovela. Insa este o telenovela vie, simpatica, din care ai ce invata. Da’, se poate 🙂

Apropo, ca discutie: daca ati avea nunta in ziua in care Romania joaca finala Campionatului Mondial, ce ati face? Eu, recunosc: as intrerupe muzica si as rula la difuzoare meciul. Pe lautari i-as pune sa cante doar cand da Romania gol.

Nu, serios, daca Romania ar castiga invitatii ar fi de o suta de ori mai fericiti. NU asta-ti doresti de la nunta proprie: toti invitatii sa fie fericiti, multumiti si sa-si aduca aminte cu placere de nunta ta.

Apropo, nu mai ziceti ca e imposibil sa ajunga Romania in finala. Pentru Spania, p-atunci, era la fel de imposibil.

La gran familia española – Nunta in offside a fost vazut la #TIFF2014, insa va fi adus si in alte cinema-uri din tara, in acest an, distribuitor fiind Transilvania Film. Eu i-as sfatui sa-l aduca IN TIMPUL Cupei Mondiale, putand sa-i faca reclama buna pe faza asta. Salutari CINEFILE si MICROBISTE tuturor! 🙂

Articolul #TIFF2014 La gran familia española – Nunta in offside a fost scris dintr-o camera a Vilei Dana. Despre aceasta pensiune am scris, pe larg, AICI!

Comments

comments

One thought on “#TIFF2014 La gran familia española – Nunta in offside

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !