#Tiff2014 Canibal

#Tiff2014 Canibal

Cand aud de Canibal, de fiecare ma gandesc la filmul Hanibal. Hanibal Lector este cel mai celebru canibal din istoria cinematografiei, insa asta nu inseamna ca nu mai pot fi facute alte filme.

Stiti pasiunea mea pentru filmele romanesti? Este arhicunoscuta. Se transmite si filmelor in care joaca romani ori co-productiilor.

Un film spaniol dur si deloc siropos, la care pot merge fara riscul de a-mi fi ulterior rusine c-am vazut o telenovela. In fond, cum poate fi siropos un film cu un canibal?

Asa am gandit atunci cand m-am indreptate catre Canibal. Este o co-productie Spania-Franta-Romania-Rusia, cu Olimpia Melinte avand dublu rol. Si jucand neasteptat de bine (pentru mine).

Acum, marea problema a acestui film o reprezinta spoilerele. Am vazut spoilere pe majoritatea site-urilor de filme, romanesti si straine. Mi-as fi dorit sa nu vad, sa fiu surprins, desfasurarea filmului era alta, insa eu stiam, din cauza spoilerelor, cam ce se intampla. E adevarat, finalul tot n-am reusit sa-l intuiesc.

Ideea este simpla: Carlos este un croitor din orasul Granada. El este foarte iubit si apreciat de catre locuitori, insa, in acelasi timp, este foarte ciudat. Cei din jurul sau au impresia ca nu se poate atasa de nicio femeie. Nimeni nu stie insa faptul ca el nu se poate hrani decat cu femei, fata de care, intr-adevar, nu se poate atasa. Frigiderul sau este plin de carne, mesele sale necontinand altceva.

La un moment dat intalneste, pe rand, 2 surori romance (interpretate de Olimpia Melinte, care face un dublu rol foarte bun). Prima oara o cunoaste pe Alexandra, care ulterior dispare cu banii familiei. Ulterior sora ei, Nina, apeleaza la Carlos pentru a-si gasi sora.

Inchisesem ochii. Eram insa in siguranta: Carlos mananca doar femei ­čÖé

Va invit sa vedeti filmul Canibal fie din motivele avute de mine, fie pentru un film care sa va surprinda si sa va inspaimante nitel (atat cat poate sa va inspaimante un film cu un Canibal). Este un film bine realizat, cu interpretare feminina foarte buna. Pe Olimpia am vazut-o recent in #Selfie, si acolo facand un rol bun. Filmul Canibal va ajunge si in cinematografele din Romania (din 11 iulie), fiind distribuit de Transilvania Film. Eu l-am vazut la TIFF in a II-a zi de festival (pentru mine fiind prima). Salutari CINEFILE tuturor!

Articolul #Tiff2014 Canibal a fost scris dintr-o camera a Vilei Dana. Despre aceasta pensiune am scris, pe larg, AICI!

Comments

comments

7 thoughts on “#Tiff2014 Canibal

  1. Pingback: #Tiff2014 CanibalBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro
  2. Pingback: AnzhelaMovies

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !