#TIFF2014 America Venim

America Venim

Aseara, la #TIFF2014, se anunta lansarea unui nou film romanesc. Numele regizorului, la prima vedere, nu-mi zicea nimic Din numele actorilor de pe afis doar Mihai Calin si Gheorghe Ifrim imi ziceau ceva.

Ulterior, cu putin timp inainte de proiectie aflu ca regizorul este cel care facuse La Bloc. Pentru cine nu stie, La Bloc a fost un serial de comedie de succes acum vreo 10 ani. Ma rog, din punctul MEU  de vedere, prima serie a fost misto. Apoi si-au cam epuizat glumele, iar atunci cand s-au mutat de la PROtv deja erau expirati (se ajunsese la o situatie paradoxala: se schimbase titlul filmului si numele personajelor, insa actorii erau la fel si aveau aceleasi relatii intre ei). Deja asteptarile mele legate de film crescusera.

Despre ce este filmul America Venim? Pai este despre o echipa de actori (din Targoviste) care vine sa tina un spectacol in New York. Intai vedem tot tambalaul plecarii, cu tot ce presupune o plecare pentru familia unui roman. Apoi, ajunsi pe taram american, pentru actori incepe marea aventura. In peisaj intra si un impresar roman, care disturba armonia trupei de teatru. Finalul il veti descoperi singuri.

Ce am descoperit in America Venim?
1. Am redescoperit umorul din La Bloc si chiar un actor de acolo (va las pe voi sa-l descoperiti). Dar umorul de calitate, cel din prima serie.
2. Am descoperit o comedie A PREZENTULUI, plina de culoare si tinerete. Si plina de ADEVARURI:
– Romanii merg cu mancarea dupa ei indiferent unde merg;
– Romanii sunt cei mai galagiosi clienti ai unui local;
– Majoritatea impresarilor romani plecati afara sunt niste tepari.
3. Mi-a placut ideea in sine: film romanesc despre visul american. Ca sa nu mai vorbesc despre ideea de a filma in AMERICA! Nu stiu care a fost bugetul filmului, dar trebuie felicitati macar pentru ideea indrazneata.

Si inca un avantaj: cica producatorii se gandesc la o continuare. Hai ca-i bine.

Si inca ceva: dupa ce am vazut filmul QED, facut in ciuda spectatorilor, am inceput sa apreciez mai mult filmele facute in prezent, despre prezent.

America Venim este o comedie romaneasca vazuta in PREMIERA MONDIALA (asta a fost exprimarea unuia dintre organizatori) la #TIFF2014. Il recomand cu caldura fanilor seriei La Bloc, dar si fanilor comediilor romanesti actuale. In cinematografe intra-n septembrie, fiind distribuit in Romania de Transilvania Film. Salutari ROMANESTI tuturor!

Articolul #TIFF2014 America Venim a fost scris dintr-o camera a Vilei Dana. Despre aceasta pensiune am scris, pe larg, AICI!

Comments

comments

6 thoughts on “#TIFF2014 America Venim

  1. Pingback: #TIFF2014 America VenimBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro
  2. Pingback: Portret la minut |

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !