The two faces of January

The two faces of January

Un american, vorbitor de limba greaca, facea pe ghidul in Atena. „Tintele” sale erau turistele. Intr-una din zile, Rydal da de un cuplu de americani (Chester MacFarland si sotia sa Colette), aflati aparent in concediu. Scopul initial a fost sa stoarca banuti de la darnicul Chester. Ulterior incepe sa faca ochi dulci lui Colette.

Chester avea insa un trecut intunecat de care voia sa scape. Rydal, apropiindu-se prea mult de cei 2, devine partas la lucruri pe care nu si le dorea. Sanse de scapare nu mai are. Finalul este tragic, insa va las pe voi sa-l descoperiti.

EU mai trebuie sa fac 3 precizari scurte:

1. Titlul original, The two faces of January, mi se pare unul bun. Traducerea romaneasca imi suna a nitel spoiler. E drept, e greu de tradus un astfel de titlu, insa poate tocmai din acest motiv NU ar trebui tradus. Raman fidel titlului original, The two faces of January este un titlu care suna bine si este si usor de tinut minte.

2. Mi-a placut modul in care au fost construite cele 2 personaje masculin. Cei doi aveau sentimente contradictorii unul fata de celalalt: vor sa profite unul de celalalt (rolurile se schimba constant in aceasta privinta), ajung sa se urasca de moarte, pentru ca la final Chester sa faca un gest salvator pentru Rydal. Ei, in fapt, se asemanau atat de mult … Amandoi isi castigau existenta din inselat, chiar daca intr-un alt mod si la un alt nivel.

3. Collete, interpretata de Kirsten Dunst, este cel mai putin conturat personaj. Mi s-a parut, din start, o alegere nefericita pentru acest rol. Poate scopul ei a fost sa scoata in evidenta cele 2 personaje masculine (altfel bine interpretate). Oricum, de la Spider-Man 3, din 2007, nu a parut sa mai aiba roluri memorabile. Roluri in care sa-mi placa mie cu siguranta nu a avut. Poate in Melancholia lui Von Trier sa fi jucat bine, insa acel film nu este nici pe departe pe gustul meu.

The two faces of January este, per total, un thriller, cu o actiune concentrata si cu un final total imprevizibil. Intra de maine in cinematografe, fiind adus in Romania de Hollywood Multiplex Operations. Salutari CINEFILE tuturor!

One thought on “The two faces of January

  1. Pingback: The two faces of JanuaryBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !