The Stag – Barbati misto

The Stag – Barbati misto

 

 

 

 

Introducere The Stag – Barbati misto

O comedie irlandeza intr-o piata cinematografica inundata de productii americane, adusa in Romania de un distribuitor relativ nou pe piata. In plus, filmul beneficiase de o campanie extrem de interesanta de promovare (despre ea a scris Georgiana Ene). Mai multe nu stiam despre film, asa ca m-am dus la cinema dorind sa ma las surprins de film.

Rezumat The Stag – Barbati misto

Fionnan, metrosexual convins, urmeaza sa se casatoreasca. Doreste sa aiba nunta perfecta, fiind mult mai atent decat sotia sa la detaliile legate de nunta. Fionnan, totusi, nu dorea o petrecere a burlacilor. Sotia sa il convinge, insa, sa mearga cu prietenii lui intr-o aventura montan-rurala inainte de nunta. Lui Fionnan i se pare o idee buna, mai putin partea cu viitorul sau cumnat, poreclit The Machine (tradus, neinspirat, Bormasina). Cinci prieteni + Bormasina = aventuri pe cinste. Cum ii va schimba pe protagonisti aceasta aventura va las pe voi sa descoperiti.

Puncte de interes The Stag – Barbati misto

 • Putine filme irlandeze sunt aduse la noi. Curiozitatea de a vedea un film irlandez ar trebui sa va trimita in sala de cinema.
 • Umorul irlandez, mult diferit de cel american, insa diferit si de cel englezesc, cel pe care-l stim noi sub denumirea de umor britanic.
 • Petrecerea burlacilor in Irlanda difera enorm de mult de cea din America.
 • Niste actori aproape necunoscuti noua sunt, cu un regizor debutant.
 • Comunitatea creata in jurul filmului, comunitatea Barbati misto. Ma rog, intreaga campanie de promovare este un punct de interes. Si eclerele facute special pentru film, din care inca nu am avut placerea sa mananc (daca as cunoaste un loc de unde sa-mi cumpar v-as spune cum sunt).

Punctare tari The Stag – Barbati misto

 • Un film irlandez intr-un ocean de filme americane este o mare gura de oxigen.
 • Interpretari foarte reusite, cele mai bune fiind ale actorilor care interpreteaza rolurile sotului, respectiv fratelui Bormasina.
 • Un umor fin, bine dozat, deloc obscen. Un umor irlandez cu care publicul roman nu prea e obisnuit.
 • O atmosfera tipic irlandeza, completata de peisajele rurale din Irlanda, dar si de fundalul sonor. Acolo veti recunoaste versuri U2.
 • Este mai mult decat o comedie, avand mai multe de invatat decat din surorile ei mai mari din America, Hangover ori 21 & Over.

Puncte slabe The Stag – Barbati misto

 • Desi are o durata de doar 96 de minute, are foarte multe momente moarte.
 • Personajele prea putin conturate. Filmul se concentreaza asupra actiunii, insa unele personaje sunt, parca, lasate de izbeliste. Sunt 2 homosexuali printre ei, dar ei nu se comporta in niciun fel. Nici macar nu se tineau de mana. Aflam doar din dialoguri cum ca ei ar fi.
 • Desi nu este un film obscen, sunt multe scene in care cei 6 barbati apar (aproape) dezbracati. Comercial o fi de bine, unele persoane de sex feminin vor savura momentul. Pentru barbati, insa, si ma refer la cei hetero, scenele nu sunt deloc placute. Si tind sa cred ca se exagereaza cu acele momente. Nu sunt pudic, scot doar in evidenta un adevar.

Opinii The Stag – Barbati misto

Personal, filmul The Stag – Barbati misto mi-a placut. Are un umor fin, cu care nu suntem obisnuiti, dar cu care ar trebui sa ne obisnuim. Este o altfel de petrecere a burlacilor, sunt altfel de personaje, este o altfel de atmosfera. Are minusurile sale, insa se poate trece usor peste ele. Nu este un film extraordinar, insa este un film bun, caruia merita sa-i dati o sansa.

Despre The Stag – Barbati misto a mai scris si Lucian pe MovieNews.

The Stag – Barbati misto este deja in cinematografele din toata tara, fiind distribuit de FreeAlize. Salutari MISTO tuturor!

Comments

comments

2 thoughts on “The Stag – Barbati misto

 1. teoretic, doar teoretic, pare ca are legatura cu hangover or something.
  practic nu are. e mai mult decat ceea ce presupune „petrecera burlacilor in irlanda” – the stag. adica vanatoarea de cerbi.
  si mai merge foarte bine pe feelings. de orice natura.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !