The other woman – Cealalta Femeie

Nu am vrut sa scriu despre filmul The other woman – Cealalta Femeie. M-a enervat prea mult, mi s-a parut PREA feminist. Pe de alta parte, nu puteam nici sa las vreo persoana de sex feminin sa scrie despre film. Era riscul sa-l laude. Asa ca i-am oferit ocazia sa scrie lui Radu Cirligeanu, debutant pe acest blog si in general in blogosfera. Ce a iesit va las pe voi sa descoperiti:

 

The other woman – Cealalta Femeie este o comedie hollywood-iană ce reprezintă însumarea armonioasă a tuturor caracteristicilor unui film simplu: acțiune lineară, previzibilă, scene lipsite de originalitate, împrumutate din alte filme de succes, lipsa de substanță a evenimentelor . Deși din distribuție fac parte nume sonore ale cinematografiei americane – Cameron Diaz, Leslie Mann, Nicki Minaj, rezultatul final este departe de așteptările unui public adept al umorului de bună calitate.

Însăși ideea centrală a filmului este lipsită de originalitate: eterna poveste a bărbatului infidel care își înșeală soția și chiar partenerele extra-conjugale.

Mark (Nikolaj Coster-Waldau) este un bărbat de afaceri de succes care are o slăbiciune pentru femeile frumoase. Destinul i se împotrivește în momentul în care amanta sa Carly (interpretată de Cameron Diaz), întreprinde o vizită surpriză la locuința acestuia unde descoperă că Mark este însurat și că toate momentele frumoase pe care le-a petrecut alături de el nu au fost decât o bulă de săpun. La fel de surprinsă de infidelitatea lui Mark este și Kate (Leslie Mann), soția acestuia, care într-un moment de cădere nervoasă apelează chiar la Carly pentru sprijin. Printr-o serie de circumstanțe, cele două ajung să colaboreze în încercarea de a se răzbuna pe Mark. O a doua amantă este descoperită – Amber (Kate Upton), fiind cooptată la rândul ei în echipa răzbunătoare.

Fiind o comedie cu o distribuție de calibru, spectatorul rămane în general surprins de umorul de proastă calitate ce i se livrează pe parcursul a 109 minute: vomă în poșetă provocată de excesul de alcool, câini cu testicule uriașe care defecheaza pe pardoseala apartamentelor de lux din New-York, personaje aiurite care se izbesc cu neghiobie de pereți de sticlă, scene teribile în toaletă provocate de consumul excesiv de laxative. Jocul bun al actorilor nu reușește să eclipseze scenele extrem de nerafinate prevăzute în scenariu.

În principal The other woman – Cealalta Femeie este un film care se adresează femeilor. Poate fi potrivit pentru o seară cu fetele în oraș, după o zi grea la birou sau după o săptămână extenuantă. Vizionând The other woman – Cealalta Femeie te vei relaxa, fără îndoială, dar poate vei și rezona cu acțiunile întreprinse de cele trei femei răzbunătoare care au ca scop final distrugerea unui individ fățarnic, un cuceritor pur-sânge, pentru care relația cu o femeie nu se rezumă decât la reconfirmarea veșnică a farmecului personal și la satisfacerea unor dorințe carnale.

Nu se recomandă vizionarea acestui film în compania partenerului / iubitului.

 

 

The other woman – Cealalta Femeie va intra de maine in cinematografe, fiind distribuit in Romania de OdeonFilm. Salutari CINEFILE tuturor!

3 thoughts on “The other woman – Cealalta Femeie

  1. Pingback: The other woman – Cealalta FemeieBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !