The Nut Job – Goana dupa Alune

Pentru oameni, banca este IDEALUL, locul unde gasesti chestiile fara de care nu poti trai: banii. Pentru veverite, alunele sunt idealul. Oamenii isi propun sa jefuiasca banci pentru a se imbogati (ori pentru a supravietui), in timp ce veveritele isi propun sa jefuiasca magazinele de alune. Cand cele 2 jafuri se suprapun iese … comedie 🙂 The Nut Job – Goana dupa Alune este prima animatie din 2014. Anul 2013 se terminase cu animatia Frozen, una foarte bine realizata, asa ca asteptarile erau mari.

E drept, nu se ridica la nivelul Frozen, dar partea frumoasa este ca nici nu si-a propus acest lucru. The Nut Job – Goana dupa Alune este doar o animatie pentru copii. Pentru copilul din tine. Este, ca sa fim in ton cu vremea si cu inceputul de an, o animatie de incalzire pentru anul 2014. O animatie care sa sparga gheata pe 2014 in aceasta privinta.

Pe scurt acum, 3 chestii despre The Nut Job – Goana dupa Alune:

1. Va fi disponibila doar in varianta dublata. Dublarea este asigurata de Andreea Marin, Daniel Buzdugan ori Mircea Solcanu. Fiind animatie pentru copii, decizia este explicabila, desi poate unii si-ar dori sa poata vedea si versiunea subtitrata. Dublarea pare buna, Andreea Marin parand ca se potriveste in aceasta postura.

2. Ca efecte 3D animatia nu sta stralucit, asteptarile in 2014 fiind mult mai mari. Macar la acest aspect ar fi trebuit sa puncteze. Sa nu intelegeti ca filmul ar sta prost din punct de vedere vizual. Nicidecum. Doar ca asteptarile setate de noi erau mult mai mari. Iar comparatia cu Frozen, ultima animatie aparuta in Romania, una foarte buna ca efecte, dezavantajeaza clar The Nut Job – Goana dupa Alune.

3. Unii fac comparatie cu filmul Over the Hedge – Peste tufis, aparut in 2006, film din care chipurile s-ar fi inspirat The Nut Job – Goana dupa Alune. Tot ce se poate, ideile clar nu sunt noi, insa nu putem vorbi de o copie ori de un remake.

Per total, The Nut Job – Goana dupa Alune este o animatie simpatica, draguta si placuta. Nu te va impresiona din niciun punct de vedere, nici ca poveste, nici ca efecte, nici ca originalitate a ideilor, insa nu te va dezamagi din niciun punct de vedere. Este, ca sa spun asa, exact ce isi propune sa fie si ceea ce te astepti sa fie.

The Nut Job – Goana dupa Alune este deja in cinematografe, fiind distribuit de MediaPro Distribution. Salutari CINEFILE tuturor!

PS: In The Nut Job – Goana dupa Alune avem iarasi un soarece in rol pozitiv. Vreau sa vad filmul in care un soarece sa aiba rol negativ. Dumnezeule, asa mici si draguti sunt soarecii astia si asa nenorociti suntem noi oamenii ca vrem sa scapam de ei?

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !