The Maze Runner – Labirintul: Evadarea

The Maze Runner – Labirintul: Evadarea

 

Un labirint unde in fiecare luna este adus un alt om. In mijloc locuiesc ei, inconjurati de un mare labirint. In labirint poti merge ziua, noaptea e periculos. Nimeni nu s-a intors viu de acolo daca a ramas peste noapte.

Nicio femeie prin preajma. Inca. Doar baieti, toti adolescenti-tineri, toti persoane usor de manipulat.

Ca orice grup de oameni, ei s-au organizat. Nu stiu foarte multe, totul se bazeaza pe presupuneri. Liderii, informali, fix pe asta se bazeaza: pe necunoastere. Ei nu ar mai fi lideri intr-un alt loc, intr-un alt context. Sunt lideri AICI si ACUM. Din acest motiv, orice schimbare ii afecteaza. Orice persoana noua, care nu le respecta regulile, trebuie eliminata.

Ca orice grup MIC de oameni, ei depind de altii mai mari. Cu ei nu interactioneaza direct, insa viata lor este CONDUSA de cei mari. Unii considera ca nu trebuie sa te pui cu cei mari, unii se multumesc cu putin. Altii prefera sa-si ia viata in propriile maini. Doar cei curajosi castiga, nu?

Filmul The Maze Runner – Labirintul: Evadarea este ecranizarea primei carti a trilogiei, fiind tradusa in romaneste cu titlul  Captiv in labirint.

Sursa foto: libraria online Elefant

Filmul este indeajuns de bine realizat incat m-a facut sa-mi doresc sa citesc cartile si sa vad urmatoarele filme. La fel ca-n cazul Hunger Games. De altfel, comparand STRICT prima parte din Hunger Games cu acest film, pot spune ca The Maze Runner – Labirintul: Evadarea este MAI BUN. Mai inchegat, mai putin violent, mai captivant. Sper sa nu ma dezamageasca urmatoarele parti, dar a inceput foarte bine. E drept, avantajul Jocurilor Foamei era contextul, fiind printre putinele filme de acest gen in acea perioada. De atunci, distopiile adolescentine s-au inmultit, unele mai bune (The Giver), altele de-a dreptul aberante (Divergent). Este plina de simboluri si are un mesaj moralizator interesant. Va las, insa, sa descoperiti singuri toate acestea 🙂

Despre The Maze Runner – Labirintul: Evadarea au mai scris Cineamator, Cinemateca si MovieNews. Filmul e de azi in cinematografe, fiind adus in Romania de Odeon. Este disponibil in format 2D si IMAX 2D. Salutari CINEFILE tuturor!

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !