The man with the iron fists

The man with the iron fists este un film care n-a prea placut. Blogosfera cinefila ba il ignora, ba il critica. De altfel, chiar si cea care m-a trimis la acest film, Laura, m-a avertizat din start ca e un film slab. Ei nu i-a placut si pace. Alegerea ei, parerea ei.

Aparent, filmul este facut pentru bataie. Pur si simplu povestea pare in plus, singurul lucru de vazut la acest film este bataia. Trebuie observat cum sare sangele (E din beslug), cum mai sar din cand in cand niste capete. La un moment dat unui nene i se taie mainile. Bine, nu se insista pe acel moment cum poate ar fi facut alte filme. Scene pe care multi cinefili le repudiaza.

Iar povestea este APARENT, subliniez APARENT, inutila. O recenzie aparent NEUTRA scrie Adina, ea fiind partial fana a acestui tip de film. Nici pe ea filmul n-a convins-o, dar macar ii mai acorda o sansa.

Si totusi filmul are ceva. Are ceva ascuns, lucru pe care nu l-as fi observat daca nu mi l-ar fi semnalat Doru. Asadar, cine isi mai aduce aminte de Mortal Kombat? Mortal Kombat jocul, dar si Mortal Kombat FILMUL. Era acolo un personaj, JAX, tot negru. Ce vedem in The man with the iron fists pare a fi o poveste a lui. E adevarat, el a fost inspirat initial din American Ninja. Ma rog.

Privit din aceasta perspectiva, filmul pare altfel. Pare nitel mai logic intai si intai. E adevarat, e ciudat ca nu i s-a facut astfel de reclama. Lui i s-a facut reclama drept „colaborarea dintre Tarantino si RZA”. Oare asta sa fie principala atractie a filmului?

Altfel, recunosc, a fost realizat destul de slabut. Iar dezamagirea si mai mare e data de faptul ca filmul NU e 3D. Pana acum nu am vazut niciun film NEANIMAT, in afara de Avatar, care sa-mi placa din punct de vedere al efectelor. Filmul asta, la cum a fost conceput, putea sa sparga gheata in aceasta privinta: un 3D ultra-violent. O sansa ratata din pacate. Mai ales ca am auzit zvonuri cum ca s-ar face un nou film Mortal Kombat ­čÖé Ala daca nu e 3D ma supar rau…

Apropo, filmul e indeajuns de bun incat sa nu te dezamageasca, indeajuns de dinamic incat sa nu te faca sa adormi, dar indeajuns de slab realizat incat sa te faca sa nu-l mai vezi a II-a oara. Nu doresc deci sa va conving in niciun fel: e alegerea voastra daca-l veti vedea sau nu.

Comments

comments

One thought on “The man with the iron fists

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !