The Bag Man – Arme, crime si … o geanta

Despre The Bag Man – Arme, crime si … o geanta a scris amicul meu Trif Vlad, deja un obisnuit al acestui blog. Trif, ai legatura:

Ce e de facut in situatia in care un psihopat angajeaza un profesionist sa faca treaba unui „curier” pentru lumea interlopa?  Temutul Dragna recruteaza un profesionist care nu era tocmai in pasa cea mai buna. Jack are de indeplinit o treaba complicat de simpla. Trebuia sa ia o geanta de la cineva si sa astepte solicitantul la un motel de duzina in camera 13. Cel mai important lucru din aceasta afacere este ca nu are voie sa vada continutul desagii. Desi ceva ii miroase suspect in afacerea asta, omul nostru nu poate refuza oferta,pentru ca, pe langa alte bube, are mari probleme financiare. Face fata unor incercari ciudate, tine greu in frau niste locatari dubiosi si un manager de motel cu un anume grad de retard – vedea ceva dubios in aer odata cu prezenta lui. Incearca cat poate sa isi vada de treaba dar tot apar personaje care doresc sa interactioneze cu el. Intra in contact cu o prostituata Rivka, o doamna foarte curiosa, care da de inteles ca ar cunoaste fragmente din povestea lui.

Productia poarta semnatura de regizor si scenarist a lui Davin Grovic, in rolul principal il avem pe: John Cusack, iar distributia este completata de:  Robert De Niro, Rebecca Da Costa, Crispin Glover, Dominic Purcell, Sticky Fingaz si Martin Klebba. Avem in fata un film cu un fir logic ciudat, necizelat cu finetea care o gaseam in vechile filme cu gangsteri. Prezinta un scenariu de tipul “what’s in the bag”, nu tocmai original daca ne aducem aminte de Pulp Fiction. Dar pana la urma isi atinge scopurile cu rasturnarile de situatie si violenta. Pare a fi pe placul amatorilor de action-thrill-mystery sau action-junkies cu iz de comedie. Cum v-am obisnuit am sa arunc privirea si pe site-urile care ofera un rating pertinent in lumea cinematografica: IMDB are un moviemeter de 88 „Up 934 this week” (mai nou prezinta cu aceasta unitate de masura) iar Rottentomatoes afiseaza un tomatometru de 20% cu o audienta de 85 %.

Poate fi urmarit de cei care iubesc filmele cu De Niro si nu doresc sa rateze nici unul. Se pare ca acest om doreste sa ajute regizori debutanti cu buget limitat si se simte comod facand asta. The bag man completeaza cu succes un pack cu actorul.  In Romania este distribuit de Ro Image 2000 si are premiera in ultima zi a lunii februarie,

Eu zic: Vizionare Placuta !

Despre The Bag Man – Arme, crime si … o geanta eu nu mai am nimic de adaugat. Vizionare placuta si salutari CINEFILE tuturor!

Comments

comments

One thought on “The Bag Man – Arme, crime si … o geanta

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !