The Amazing Spider-Man 2 – Uimitorul Om-Paianjen 2

In general nu mi-au placut reboot-urile (unii le zic, romaneste, rebuturi). De multe ori mi se par doar inutile, uneori mi se par deranjante ori de-a dreptul enervante. Chiar daca de fiecare data producatorii au avut alte argumente, de fiecare data mie-mi pare o lipsa prea mare de imaginatie si o dorinta prea mare de a face bani. In termeni romanesti si gastronomici, astfel de filme nu par altceva decat niste ciorbe reincalzite. The Amazing Spider-Man 2 – Uimitorul Om-Paianjen 2 nu este deloc departe de acest termen. In acest caz povestea este un pic modificata, lucru care, insa, nu pare a fi deloc in avantajul peliculei.

Peter Parker trebuie sa aleaga intre datoria fata de cetateni si relatia cu Gwen (interpretata de Emma Stone). Peter facuse mai demult o promisiune tatalui lui Gwen, promisiune care-l bantuie multa vreme. Disparitia unui angajat al Oscorp, firma unde Gwen tocmai se angajase ca intern, declanseaza un adevarat infern in oras. Marele sef al Oscorp devenise Harry Osborne, prieten vechi al lui Peter, care insa doreste sa se razbune pe acesta. Toate aceste aventuri ale lui Peter il aduc mai aproape de aflarea adverarului despre tatal sau.

Despre The Amaizing Spider-Man 2 – Uimitorul Om-Paianjen 2 mai fac 3 scurte observatii:

1. Efectele vizuale sunt realmente superbe. Personal am vazut filmul in Baneasa, dar presupun ca in IMAX ele sunt si mai bune. Este clar un film de vazut in 3D. De altfel, efectele vizuale par a fi principala noutate a filmului fata de predecesoarele sale.

2. Sta la fel de bine si la partea auditiva, desi unii considera ca muzica nu se potrivea pe de-a intregul cu actiunea vizionata. Posibil, insa per total senzatia la iesirea din sala de cinema este placuta. Pentru cunoscatori, de coloana sonora s-a ocupat compozitorul Hans Zimmer.

3. Marea problema, din punctul meu de vedere, este alegerea personajului principal. Andrew Garfield imi pare MULT sub Tobey Maguire, cel care-l interpreta pe Peter Parker in seria precedenta (inceputa in 2002). E drept, Andrew joaca mai bine ca-n prima parte, din 2012.

In final, fac o remarca simpatica: pe tatal lui Peter Parker il cheama Richard Parker, precum pe tigrul din Life Of Pi. Nu sunt singurul care a observat asta. Fiti atenti o poza misto in acest sens:

Daca nu ati vazut Life of Pi zic sa cititi intai urmatoarele 2 articole: AICI e ceva scris de mine in deplasare, iar AICI e ceva scris de Auras (articolul meu preferat despre film).

Per total, The Amaizing Spider-Man 2 – Uimitorul Om-Paianjen 2 pare un experiment care cu greu poate fi numit reusit. Fata de prima parte insa (cea din 2012), aceasta este salvata de efectele vizuale. Totusi, mergem la cinema doar pentru ele? Cum se ajunge la ele a ajuns sa conteze atat de putin? Legat de film, una dintre cele mai interesante remarci a fost facuta de un amic: De ce crezi ca Spider-Man nu a fost inclus in Avengers? Nu cumva pentru ca nu se ridica la nivelul celorlalti SuperEroi? Nu am stiut ce sa-i raspund …

A doua parte din Avengers se va lansa anul viitor

Despre The Amazing Spider-Man 2 – Uimitorul Om-Paianjen 2 au mai scris amicii mei Ioana, Angela, Andrei si Flavius.

The Amazing Spider-Man 2 – Uimitorul Om-Paianjen 2 este de ieri in cinematografe, fiind distribuit in Romania de InterCom Film. Este disponibil in format 2D, 3D si IMAX 3D. Mergeti sa-l vedeti la cinema, efectele vizuale sunt bine realizate. Si ramaneti pana la final, pentru post-credits: veti da de un teaser pentru X-men. Salutari CINEFILE tuturor!

One thought on “The Amazing Spider-Man 2 – Uimitorul Om-Paianjen 2

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !