Testament

Testament

 

 

Teatru, testament, intentie de sinucidere, avocata sexy, artista, acte, vin, mare, ateism, fanatism religios. Toate acestea intr-un singur spectacol de teatru.

Pe scurt: Nicole merge la un cabinet de avocatura pentru a-si scrie testamentul. Voia sa se asigure, intai si intai, ca nu va fi ingropata si ca trupul ei nu va parcurge acea procesiune pe care ea o ura.

In cabinetul de avocatura da de Alexandra, o tanara si frumoasa avocata de care ajunge chiar sa se indragosteasca.

Alexandra era, insa, fanatica din punct de vedere religios. Este singura de cand se stie, spre deosebire de Nicole, care este singura DOAR de 3 ani.

Impreuna vor petrece clipe frumoase, insa Alexandra incepe sa aiba mustrari de constiinta. Relatia cu o femeie nu este tocmai CRESTINEASCA. Va las pe voi sa descoperiti cum se va termina intreaga poveste.

Eu voi semnala, insa, 3 aspecte extrem de interesante:

1. Rar mi-a fost dat sa vad pe care sa-l urasc si sa-l iubesc, in acelasi timp, cu atata intensitate, precum am vazut asta seara. Personajul Nicole, interpretat de actrita Narcisa Mitran, In general, am ceva cu sinucigasii. Am scris candva despre asta. Nu pot empatiza cu un sinucigas, oricat m-as stradui. Pe de alta parte, ateismul personajului ma fascina. Iar acest ateism, pus in fata fanatismului celuilalt personaj, mi se parea foarte misto. Cred ca fiecare replica spusa de Nicole (de Narcisa) a starnit ceva, pozitiv sau negativ, in mine. Trebuie s-o felicit pe Narcisa pentru rol.

2. Si rolul Alexandrei e extrem de misto. Mi-a placut cum interpreteaza rolul si, sa recunosc, mi-a placut si cum arata. O avocata sexy, religioasa, singura toata viata. Ma rog, se pot naste tot felul de intrebari, de genul ce legatura are meseria de avocat cu religia?

Legat de asta, cand am rugat-o la final pe frumoasa Sorina sa facem o poza, m-am asigurat ca nu-mi va cere bani pe ea. Numele ei complet este Ana Sorina Corneanu.

3. Spectacolul are happy-end. Acum, sa nu credeti c-am facut #spoiler. Urasc spoilerele, nu as face niciodata asa ceva. Mergeti sa vedeti ce inseamna happy-end pentru mine. S-ar putea sa insemne altceva decat inseamna pentru voi.

Per total, Testament este un spectacol extrem de interesant. Are 2 personaje extrem de complexe, cele 2 actrite isi indeplinesc extrem de bine rolurile, iar spectatorul este trecut, pe parcursul spectacolului, prin absolut toate starile. E drept, de multe ori imi veneau in minte glume religioase ori glume cu sinucigasi. Iar, la final, cand frumoasa Alexandra spunea ca preotul o trateaza de boala (ca fata, daca placi o alta fata se cheama ca esti bolnava) cu … un barbat, mi-a venit in minte bancul cu asemanarea dintre preot si peste (ambii iti zic Du-te cu Domnul). In acest caz popa juca si rol de peste (replica ramanand neschimbata).

Testament este un spectacol scris si regizat de Radu Popescu, ce se joaca la Teatrul Arca – Club La Scena. Teatrul Apropo se da cu Arca mai nou. Teatrul Arca este un loc simpatic, asta si pentru ca primele 2 spectacole vazute acolo au fost Comedy Show. Cineva imi spunea ca acesta a fost locul in care s-a indragostit de teatru. La mine nu e chiar adevarat, insa este un loc unde merg de fiecare data cu placere.

Ah, era sa uit: si mie-mi vine sa-mi trec in Testament, atunci cand va fi cazul, faptul ca nu vreau sa fiu inmormantat ci incinerat. Fara ca asta sa insemne ca voi dori vreodata sa ma sinucid.

Salutari TEATRALE tuturor si mergeti sa vedeti Testament! Repede, ca cine stie ce se intampla cu voi! 🙂

Comments

comments

2 thoughts on “Testament

  1. Legat de punctul 2: Sorina nu-ţi va cere NICIUN ban pe poza făcută, ÎNSĂ postarea ei în online se taxează cu 5 euro/zi şi crede-mă am văzut câteva mii de SHARE-uri pe Facebook !!!

    Revin cu factura fiscală !!! 😉

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !