Terorism la TNB

Terorism la TNB

 

 

Teroristul, in acceptiunea generala, este arabul care-si detoneaza bomba intr-un loc aglomerat. Terorismul are neaparat conotatie politica, cei care il practica au revendicari de natura politica. Aceasta este, ca sa spun asa, acceptiunea occidentala.

Aseara, la TNB, am vazut ca rusii sunt un pic de alta parere. Ma rog, nu stiu daca TOTI rusii in general sunt de aceasta parere, stiu doar ca piesa Terorism este de provenienta ruseasca, fiind scrisa de Fratii Presniakov.

Terorism poster

Daca stau bine sa ma gandesc, romanii nu-s departe de aceasta gandire. Sa va dau cateva exemple de folosire a sintagmei terorism:

1. Barbatul meu ma terorizeaza. Viata mea este un cosmar cu el. Nu mai pot trai alaturi de el.

2. Seful meu ma terorizeaza. Cum pot fi productiv cu un asemenea sef?

3. Suntem terorizati de babele din fata blocului. Adevarate teroriste. Extrem de periculoase.

4. Copiii ne terorizeaza. Cum sa se joace aici, in fata blocului? Ce e aia pusca de jucarie? Invata copilul prostii de mic…

5. Noi, copiii, suntem terorizati de adulti. Nu ne lasa sa ne jucam asa cum vrem noi.

Comparand cele 5 tipuri de terorism cu terorismul clasic (hai sa convenim sa-l numim asa), cel care presupune atentate, bombe si morti, nu-i asa ca pentru unii acest tip de terorism, cel de zi cu zi, este mai periculos? Pana sa vina cineva sa se arunce in aer in piata de unde-ti cumperi tu cartofi, ai de infruntat niste teroristi periculosi in felul lor.

Totusi, ati stat vreodata sa va ganditi cat de teroristi sunteti voi? Cat de mult terorizati, in felul vostru, pe altii? Fiecare, intr-o masura mai mica sau mai mare, este un mic terorist. V-ati gandit, de exemplu, ca un nefamilist (un burlac, o burlacita) este TERORIZATA de povestile familiste ale celor din jur? Voi, in sinea voastra, nu vreti sa faceti niciun rau. Totusi, indirect, faceti un rau. Indirect, nu brusc, ci treptat. Pas cu pas, citand clasici in viata.

Terorism

Spectacolul Terorism este recomandat tuturor, chiar daca oficial este nerecomandat persoanelor sub 14 ani. Eu l-as interzice, insa, persoanelor in varsta de feminin (hai c-am gasit o exprimare blanda): exista riscul sa se recunoasca-n el si sa faca atac de invidie inima. Sansele sa se indrepte recunoscandu-se-n el, daca la asta va ganditi, sunt nule.

Terorism se joaca la TNB, la sala Atelier (detalii gasiti pe site-ul lor oficial). Decorul este cu adevarat de efect (si se schimba sub ochii vostri), iar sonorul de fundal este cu adevarat … alarmant! ­čÖé Mergeti sa-l vedeti si grabiti-va s-o faceti pana se inchide stagiunea actuala. Salutari TEATRALE tuturor!

One thought on “Terorism la TNB

  1. Pingback: Terorism la TNBBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !