Termopanele – simbol al prosperitatii

Termopanele – simbol al prosperitatii

 

 

Geamul termopan a fost, dintotdeauna, un vis pentru multi romani. Indiferent de ocupatie, de pozitia sociala ori de educatie, termopanele au fost un fel de simbol al prosperitatii. Principala lor calitate era ca se vedeau. Un tv, o canapea, o masa, indiferent de pretul lor, erau niste amarate de obiecte pe care le foloseai in casa. Daca nu te vede nimeni, de ce ti-ai mai lua ceva scump?

Dupa un timp in care termopanele erau exagerat de scumpe, acum pretul lor a scazut (au aparut multe firme pe piata, deci nu mai sunt atat de rare) drastic. Nu se mai face nicio cladire noua fara termopane, indiferent ca vorbim de un bloc, o casa ori o cladire de birouri. Termopanele au ajuns o obisnuinta in casa romanilor.

E drept, exista cateva moduri gresite de a folosi termopanele:

1. Termopanul presupune, invariabil, posesia unui aparat de aer conditionat. Nu poti sta fara. Daca dormi cu geamul inchis TE SUFOCI, iar daca-l deschizi degeaba mai ai termopan.

2. Nu sunt de acord nici cu termopanul la tara. Acolo trebuie sa respiri aer curat, de ce te-ai izola de exterior? Este absurd complet.

3. Nu puneti termopan la cladirile cu laboratoare. Daca sunt instalatii de gaz si chestii care pot sa bubuie, cu atat mai mult. E o prostie sa pui termopanul doar pentru ca arata mai bine. Estetica nu trebuie sa fie pe primul plan.

E drept, termopanul mai face si alte probleme, si nu din vina lui: ba este prost pus, ba este de-o calitate inferioara (deh, romanul ia cel mai ieftin termopan; cel mai bun e cel pe lemn). In plus, nu toate termopanele sunt si reflectorizante, asa cum au unii impresia.

Legat de termopane, am o amintire destul de ciudata. Am terminat scoala generala in 2001. In scoala mea se faceau investitii masive, cu banii parintilor ce-i drept. Tin minte ca luasera mobilier, tv cu video, tot tacamul. Insa termopane nu. Iar cand fix in 2002, la 1 an dupa ce am terminat eu, au pus termopane, am simtit cum se darama lumea. Cum, frate, sa puna termopane DUPA ce am terminat eu scoala? E drept, la facultate am avut termopane. Parca nu e mare smekerie, ca sa zic asa.

Termopanele au ramas, pentru unii, un simbol al prosperitatii. In 2014 multe primarii subventioneaza punerea de termopane. Unii zic sarutmana, altii se prind de populism. Cu totii sunt insa multumiti ca vor avea termopane. Sa fie termopane! Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

Comments

comments

One thought on “Termopanele – simbol al prosperitatii

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !