Tema impusa … tema aleasa ….

Salutare din nou,

Acesta este un nou articol strict blogosferic. Nebloggerii ori cei care cauta „utilitate” in articole sunt rugati sa nu-l citeasca mai departe. Ceilalti treceti mai departe.

Iar articolul mi-a fost inspirat de concursul Blog Power, de pe Most Wanted Blog .Ideea concursului e simpla: cineva da o tema si toata lumea trebuie sa scrie pe acea tema. Unii scriu pe langa, e adevarat, dar ramane la latitudinea fiecaruia. Si apoi se voteaza cel mai bun articol. Daca scrii pe langa iti asumi riscul ca nu vei fi votat.

Ideea concursului insa, „articol pe o tema impusa”, imi suna insa destul de interesant. Si ma gandeam la guest-posturile mele. Am avut o singura zi cu tema impusa pe fostul blog, cand a fost marti 13 (MARTIe). Si sincer, nu prea mi-a placut ce a iesit. D-atunci am zis ca daca e sa mai fac guest-posting, las oamenii sa aleaga tema. Si ma gandeam la faza cu creativitatea: se manifesta si in alegerea temei, nu? Adica de ce sa intervin eu si sa impun unui om sa scrie despre chestii care PE MINE ma intereseaza? Nu exclud total aceasta posibilitate, uneori eu SUGEREZ teme. Dar am renuntat , cel putin partial, la impunere.

Si totusi, o tema impusa are un farmec aparte. Ce ma duce pe mine capul sa scriu despre asta? E un exercitiu interesant.

Legat de asta, am tot scris guest-uri. Si acolo imi exersez aceasta capacitate: pe un blog de filme scriu despre filme, pe un blog de jocuri pc scriu despre … jocuri PC. OK, nu e o tema chiar impusa, dar e un domeniu despre care scriu. Un domeniu mare. Si ma incanta ideea de a scrie, ori de a incerca sa scriu pe un anume domeniu. Habar n-am cat imi iese, n-o sa zic niciodata ca scriu articole geniale. Dimpotriva, unele stiu ca-s slabe. Sau ma rog, ce consider eu ca e slab altii s-ar putea sa aprecieze.

Stiu ce voi fi intrebat si raspunsul este DA! Da, este util pentru advertoriale sa inveti sa scrii despre orice tema. Dar nu asta e motivul. Ci ideea in sine: oare pot sa scriu despre acest domeniu? Nu am expertiza? Pai nici nu ma laud ca as avea. Pot sa spun din perspectiva mea ce parere am despre acel domeniu. De exemplu: experimentul ala cu PARTICULA LUI DUMNEZEU. Nu-s fizician, habar n-am cat de periculos este. Pot vorbi insa despre stirile fataliste despre iminenta unui dezastru, pot vorbi despre cum vad si cum cred oamenii … Pot vorbi despre chestii LEGATE de acel lucru. Transmit ceva in plus? Ramane de discutat. Dar a spune ca un subiect MEDICAL trebuie lasat DOAR in seama medicilor (sau unul despre fizica lasat DOAR in seama FIZICIENILOR) este absurd. Suntem oameni, sunt liberi, avem dreptul la o opinie. Sa ne-o spunem!

In final, pot spune ca ambele variante imi surad: imi place si sa aleg eu tema articolului, dar si sa fac pe o tema impusa. (fie si in cazul in care doar domeniul este impus). Sunt acelasi eu in ambele situatii. Nimic diferit, nimic anormal.

In final, recunostiinta blogului Most Wanted Blog pentru acest concurs (util in multe privinte si care-mi place prin simplul fapt ca nu are premiu; ma rog, premiul este ca vei alege tema saptamana urmatoare, deci nimic „special). Si de astazi, pentru acest lucru, dar si pentru ca imi place, acest blog a fost introdus in frumosul (si NUMEROSUL) meu blogroll.

Salutari BLOGOSFERICE tuturor šŸ™‚

ps: O alta idee a aceluiasi blog este „ORA MWB”. Acest articol apare la aceasta ora: 21:14 ! Inca o data multumiri šŸ™‚

Comments

comments

9 thoughts on “Tema impusa … tema aleasa ….

  1. Interesant articol!
    De multe ori se Ć®ntĆ¢mplă să scriu despre subiecte la care nici nu m-aş fi gĆ¢ndit, dacă n-ar exista bloggingul interactiv.

  2. Pingback: Unde plasez guest-urile? | Blogatu
  3. Pingback: Blogstorming 17 – MWB

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !