Telefoane baieti … telefoane

Cati dintre voi ati cumparat telefon/ telefoane de la „magazinele consacrate”? Ori de la magazinele marilor operatori, „pe puncte”, ori de la cele cateva magazine care vand telefoane la liber. Din ce in ce mai putine, majoritatea devenind peste noapte „dealeri” ai mailor magazine. Vrei un telefon ieftin, unul nou, poate si smart, dar preturile-s cam piperate. Ramane o unica varianta, ce-i drept riscanta: internetul.

Dai search anunturi telefoane si gasesti o gramada de site-uri. In majoritatea cazurilor sunt site-uri „cu de toate”. Ce trebuie sa cautam la un site de genul? Pai:

1. Sa fie anuntul gratuit, altfel riscam sa dam banii fara sa facem efectiv tranzactia.
2. Sa fie un sistem de evaluare, unul care sa elimine cat de mult tepele.
3. Licitatie sau primul sosit/primul servit? Aici e greu de zis. Depinde daca vrei sa vinzi ori sa cumperi. Depinde , ca vanzator, daca vrei sa scapi repede de un produs sau vrei sa iei fix acel pret. Depinde apoi cum e telefonul tau, cat de rar este. Daca e telefon rar, o sa fie putini doritori, deci nu stiu cat de indicata e licitatia.
4. Alegem site-ul si in functie de cat de solicitat este. Cand vindem, uneori poate e mai bine sa fie putini, ca sa fie oferta ta singura. Adica daca sunt 10 iphone-uri de vanzare, e clar ca preturile se cam egalizeaza. Cand e doar unul, poate ai noroc si-l vinzi la pret mai mare.

Si alte cateva sfaturi pentru cumpararea telefoanelor de pe net:
1. Du-te tot timpul cu cineva cand il cumperi. Nu te gandi neaparat la bataie, gandeste-te ca tu esti foarte incantat de telefon, deci vei ignora unele aspecte. Celalalt s-ar putea sa fie mintea limpede (a, da, sa fie unul care se pricepe la telefoane).
2. Cand cumperi, informeaza-te de preturi, atat in alte parti pe net, cat si in magazine. Sa stii ca tu vrei sa dai cu 50 de lei mai putin. Ok, sa vedem ce ai in minus pentru o diferenta de 50 de lei.
3. Cere neaparat acte, chiar daca nu are garantie. Macar sa vezi de unde a fost cumparat, daca corespunde seria si tot.
4. Uite-te la camera (pot aparea probleme) si musai la baterie. Aia se schimba prima de obicei.
5. Asigura-te ca e necodat.
6. Nu fa tranzactii martea, vinerea, pe data de 13 ori in zilele cu luna plina :)) Glumesc :))

In final, ramane intrebarea: telefon din magazin sau de pe net? La intrebarea asta raspundeti voi. Articolul meu este exclusiv pentru cei care s-au decis deja sa cumpere de pe net. Alegerea e a voastra.

Salutari MOBILE tuturor!

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !