Tehnologia ne ajuta

Tehnologia ne ajuta

 

 

Tehnologia ne ajuta. Ne face viata mai usoara, ne este utila in multe situatii. Scriam in articolul trecut despre o aplicatie inutila, care te ajuta sa comanzi la cateva baruri din capitala. Momentan sunt 4, dar vor mai fi. Am criticat acea aplicatie pentru inutilitatea ei si pentru ce incurajeaza ea.

Exista insa si lucruri care ne ajuta. De exemplu programele de management, tip project management soft ori cele deja clasice de contabilitate. Ele ne ajuta, sunt utile. Ne ajuta si daca avem o versiune a acestui program instalata si pe telefon. Aplicatiile (fie ca vorbim de Android, IoS ori Windows Phone) sunt utile atat timp cat ne permit sa economisim timp.

Sa va spun, in continuare, 3 tipuri de aplicatii pe care le consider ff utile:

1. Aplicatiile de taxi. Aici exista 2 tipuri de aplicatii: fie cele generale, gen Clever ori Star, unde aveam mai multe firme, fie aplicatiile fiecarei firme in parte. Aplicatia are un mare avantaj fata de sunat (in capitala cel putin): o firma mare de taxiuri are vreo 5-6 statii (una dintre ele are 8), in timp ce aplicatia e unica. E drept, unii n-au aplicatia instalata, dar ca idee, pot fi 3 taxiuri langa tine si sa nu auda nimeni faptul ca le chemi, pentru ca soferii sunt pe alta statie. Iar unele aplicatii ofera posibilitatea notarii soferului, un sofer purtandu-se mult mai frumos daca stie ca urmeaza sa i se dea un calificativ.

2. Aplicatiile de banking. E foarte util sa afli, in timp real, daca ti-au intrat sau nu bani in cont. Sau daca cineva a facut vreo plata din contul tau (cu cat afli mai repede de frauda, cu atat mai bine). Eu as IMPUNE tuturor celor care au cont sa aiba si internet banking, cu aplicatia de mobil bonus. E drept, persoanele in varsta nu folosesc internetul, dar aici ar trebui sa fie avantajul: ar trebui ca o ruda mai tanara (fiu, nepot etc) sa aiba acces la internet banking si sa poata vedea, in timp real, situatia contului. Ar fi foarte util zic.

3. Imi plac aplicatiile facute pe baza nevoii unor persoane ori ale unor institutii si nu pe baza imaginatiei (uneori exagerate) a unui programator.  Daca cineva simte nevoia unei aplicatii care sa-l ajute intr-un domeniu, e clar ca aplicatia aia va avea o utilitate practica.

Tehnologia ne ajuta, nu este ea de vina ca unii o folosesc impropriu. Daca exista aplicatii inutile, nu inseamna ca TOATE sunt inutile. Iar programele de contabilitate si management au ajuns sa fie considerate indispensabile. Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !