Teenage Mutant Ninja Turtles – Testoasele Ninja

Teenage Mutant Ninja Turtles – Testoasele Ninja

 

Testoasele Ninja, pe numele lor englezesc Teenage Mutant Ninja Turtles, revin in cinematografele din Romania. Stirea, vazuta acum 3 luni, m-a bucurat si m-a ingrijorat in acelasi timp. Bucuria era data de revenirea fenomenului in sine. Cand eram mic IUBEAM testoasele. Aveam toate cele 4 testoase ca jucarii de cauciuc si ma jucam cu ele in cele mai diverse feluri. In lumea mea cele 4 testoase erau … fotbalisti. Mama si ce goluri mai dadeau 🙂

Pe de alta parte, insa, ma temeam ca revenirea lor va fi un fiasco. Ma temeam ca filmul va face de ras un intreg fenomen. Ca ma va face pana si pe mie, mare fan al testoaselor, sa-l urasc.

Cum este, de fapt, noul Teenage Mutant Ninja Turtles – Testoasele Ninja? Este, ca sa zic asa, un film mediu. Pentru mine Testoasele Ninja inseamna ceva, iar acest film a reusit sa-mi aminteasca de copilarie intr-un mod cum nu a reusit niciun alt film. Nu puteam fi atent la scenele de lupta, nu puteam rade la glumele (unele chiar bune) din timpul filmului pentru ca mintea mea era in cu totul alta parte. Cand auzeam Rafael ma gandeam la jucaria mea de cauciuc la care, copil fiind, tineam atat de mult. Atat de mult am tinut la ea incat o aveam in dublu exemplar. Pentru deosebirea celor 2 pe cel de-al doilea il numisem RaDael. #MinteDeCopil In plus, unul dintre primele jocuri pe care l-am jucat pe calculator (pe HC) a fost cel cu Testoasele Ninja. Tin minte ca aveau niste taste speciale, pe care apoi le setam la multe alte jocuri. Chiar le denumisem TESTOASELE…„Imi setez Testoasele, ca sunt obisnuit cu ele”.

Recunoaste cineva acest personaj? Cei care au vazut filmul n-au voie sa vorbeasca 🙂

E drept, Teenage Mutant Ninja Turtles – Testoasele Ninja pare, totusi, destul de sec si lipsit de viata. Nu stiu ce parere a lasat actualilor copii. Nu stiu daca in urma acestui film cineva a devent fan Testoasele Ninja. Acest nu stiu poate fi tradus, lejer, in „probabil ca nu”. E drept, este doar un inceput, filmul va avea ceva continuari, insa debutul nu este atat de spectaculos pe cat ma asteptam.

Nu, nu este rau, scenele de lupta sunt bine realizate, povestea se leaga, dar parca lipseste ceva. Iar Testoasele Ninja par, uneori, ca se auto-ironizeaza. Este de discutat cat de oportune sunt aceste auto-ironii si daca ele sunt, cantitativ, intr-o proportie digerabila. Per total, pare o animatie relaxanta, usurica si bine contruita vizual. Poate am avut eu pretentii prea mari.

Teenage Mutant Ninja Turtles – Testoasele Ninja intra de vineri in cinematografe, fiind distribuit in Romania de RoImage. Pentru acest film am inca in desfasurare un concurs avand ca premiu 2 invitatii duble, valabile in Hollywood Multiplex Mall Vitan. Salutari CINEFILE tuturor!

ps: Pentru prima oara prefer titlul romanesc in dauna celui englezesc. Un mega-titlu, Teenage Mutant Ninja Turtles, s-a transformat intr-unul decent si usor de tinut minte: Testoasele Ninja. Ce bine ca a trebuit sa scriu titlul ala imens (facand-o, oricum, cu copy-paste), ca de pronuntat cu siguranta nu as face-o. Stiu ca asa e titlul origial, stiu ca asa se numeau si desenele. Tot mi se pare un titlu mult prea putin prietenos. #ParereaMea

ps2: Daca nu va plac Testoasele Ninja pentru ca vi se par ca arata ciudat, puteti merge la film pentru a o vedea pe Megan Fox.

Comments

comments

4 thoughts on “Teenage Mutant Ninja Turtles – Testoasele Ninja

  1. Pingback: Teenage Mutant Ninja Turtles (2014) “You live, you die, you fight as brothers. Remember, nothing is as strong as family… “ | F and G must see
  2. Pingback: Testoasele Ninja
  3. Pingback: Cinefil - Jurassic World - Andrei Ciobanu

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !