Teatrul Masca: cand dragostea poarta paslari

Va zisesem acum cateva saptamani ca am fost la Teatrul Masca la Ziua Bloggerilor. Si va ziceam cat de mult mi-a placut.

Si tot atunci ochisem faptul ca BlogalInitiative a pus la gift shop invitatii la Teatru. Ginesc io licitatia aia (pe care o castig) si ajung la teatru. Piesa aleasa: Cand dragostea poarta paslari. Alegerea a fost una de conjunctura: miercuri nu puteam merge, sambata mai era o piesa pentru copii iar duminica era Militarul Fanfaron, la care deja mersesem. Deci singura piesa ramasa era cea de sambata seara. Drept pentru care am zis sa nu ma uit si sa nu citesc nimic despre ea, curiozitatea sa fie deci maxima.

Piesa deci trebuia sa ma surprinda. Lucru reusit maxim. A fost un amestec placut de elemente medievale (Italia renascentista e de fapt locatia) si chestii contemporane. Da, muzica zilelor noastre este transpusa in Italia acelor timpuri. Sa nu mai zic de Meme Stoica si Gigi Becali, care exista si ei acolo in piesa (pana si italienii acelor vremuri au auzit de cei 2). Glumele (de fapt: adevarurile fundamentale) despre dragoste sunt elementul de baza al piesei. Si sunt atat de bine armonizate incat sunt gustate deopotriva atat de barbati, cat si de femei (unele piese par nitel misogine; aici nu scapa nici barbatii).

Doua chestii mai am de remarcat cu privire la piesa:
– o interactiune crescuta cu publicul; nu e chiar stand-up comedy ori teatru de improvizatie, dar mai pun intrebari publicului din cand in cand… si oricum modul cum e asezata scena te face sa te simti foarte aproape de spectacol;
– piesa este mult diferita fata de Militarul Fanfaron.

Nu stiu, poate-s eu obisnuit cu alte teatre. La Teatrul de Comedie, unde mai merg, piesele par asemanatoare. Se simte mana actorilor. Parca le personalizeaza. La Masca insa cele 2 piese vazute au fost COMPLET diferite. MI se pare foarte tare ideea: practic, esti surprins aproape de fiecare data. Pana acum a fost numai si numai de bine.

Cand Dragostea poarta paslari m-a convins ca trebuie sa revin iarasi la Masca. Abia am invatat drumul pana la teatru. Si promit ca data viitoare va fi #pebaniimei ­čÖé

Salutari TEATRALE tuturor ­čÖé

Comments

comments

One thought on “Teatrul Masca: cand dragostea poarta paslari

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !