Teatrul Evreiesc a revenit ACASA. Saptamana 22-28 septembrie.

Teatrul Evreiesc a revenit ACASA. Saptamana 22-29 septembrie.

 

 

Va spuneam c-am fost saptamana trecuta la spectacolul Dinastia Efros. Spectacolul, in sine, este unul bun, pe care-l recomand, insa nu despre el voi vorbi astazi. Pentru mine, acel spectacol a insemnat revenirea MEA in sediul clasic detinut de Teatrul Evreiesc de Stat. Pentru toti iubitorii de teatru, aceasta ar fi trebuit sa fie o stire.

Asadar, dupa ce acoperisul acestui teatru cedase, spectacolele s-au jucat in mai multe locatii din Bucuresti. Personal, am vazut spectacole la Teatrul Nottara (Tragedie Dentara si Yentl) ori la Sala Noua a Teatrului de Comedie (Mic si al Dracu, spectacol vazut intr-o duminica, la 11 dimineata). Am dat doar cateva exemple. S-au mai jucat, insa, spectacole si la Teatrul de Arta, Teatrul Godot ori la Teatrul National.

Pentru fanii traditionali ai Teatrului Evreiesc de stat, era destul de greu de acceptat ca spectacolele lor favorite se joaca in alta parte. In plus, unele sali, cum era cea a Teatrului de Arta ori Sala Noua a Teatrului de Comedie, sunt sali mici. Pentru anumite spectacole s-au dovedit a fi neincapatoare.

Lucrurile s-au rezolvat, noua stagiune gasind Teatrul Evreiesc de Stat in clasica sa locatie. O locatie refacuta, la fel de primitoare cum o stiam.

In continuare voi spune ce spectacole veti putea vedea in saptamana in curs la Teatrul Evreiesc de Stat:

Vineri 26 septembrie, ora 19 – Carre de asi … cu valet.

Desi mi-as dori enorm sa vin sa vad, se suprapune cu Webstock-ul si mai ales cu frumoasa gala. Asta e, il voi vedea data viitoare cand va rula. Va dau doar descrierea de pe site, pentru a va convinge sa mergeti sa-l vedeti:

Un tânăr pretinde că e mai puţin decât este, pentru a se angaja într-o familie din protipendada politică şi financiară a Bucureştiului. Agenda lui nu coincide, însă, cu cea a celor din jur.

Sambata, 27 septembrie, ora 13 – Chirita in provincie

Desi unii prefera spectacole noi, personal nu refuz nici spectacolele clasice. Daca piese de Caragiale am tot vazut, de Alecsandri n-am vazut inca niciuna. Nu ma laud cu asta, dimpotriva, chiar mi-e rusine. Motiv pentru care voi merge sambata, obosit cum voi fi dupa Webstock, s-o vad. It’s a must!

Sambta, 27 septembrie, ora 19 – Asta seara Lola Blau

Rezumatul oficial al spectacolului este urmatorul:

Lola Blau este alter-ego-ul autorului Georg Kreisler. Şi scriitorul şi personajul sunt evrei vienezi; ambii părăsesc Austria la timp pentru a scăpa de deportare, ambii se reîntorc în Austria după război şi după ce se lansaseră în cariera de entertaineri. Şi ambii privesc lucid la realitatea înconjurătoare pe care o critică de la înălţimea unei satire devastatoare care ar trebui să destabilizeze orice spectator, oricât de confortabil ar fi aşezat în scaun.

Eu mai spun 2 lucruri. Primul: joaca Maia Morgenstern in spectacol. Orice spectacol cu ea este o reala placere. In al doilea rand, nici acesta nu este un spectacol in limba romana, limbile sale fiind idis, germana si engleza, cu titrare. Am scris la Dinastia Efros despre cum este sa vezi spectacole titrate. Nu am vazut Lola Blau, dar sper sa-l vad cat de curand. Sambata, din pacate, nu ajung. Intr-o data viitoare 🙂

Duminica, 28 septembrie, ora 19 – PURIMSPIL – O COMEDIE

Despre spectacol zic doar atat: face parte din proiectul Bucharest Comedy Week. Voi scrie despre el cat de curand. Va las in continuare cu descrierea oficiala a spectacolului:

Trupa Teatrului Evreiesc de Stat prezintă în premieră spectacolul Purimşpil – O comedie! cu ocazia Sărbătorii de Purim – care marchează salvarea evreilor de sub asuprirea antisemiţilor din toate timpurile şi de toate felurile.
Acompaniat de muzica lui Imre Kálmán şi ţesut din firele lui Avram Goldfaden, spectacolul este un foc de artificii dedicat teatrului salvator de spirite. Printre replicile acide şi cântecele comice pline de haz şi umor grotesc, străbate parfumul teatrului autentic şi se prefigurează tema destinului actoricesc.

Programul complet al Teatrului Evreiesc de stat il puteti gasi pe site-ul oficial. De asemenea, anunt ca incepand cu aceasta stagiune biletele pot fi cumparate si online, pe eventim.ro.

Teatrul Evreiesc a revenit acasa. Te invita si pe tine sa-i treci pragul. Din cand in cand, poti da si de mine p-acolo. Nu te panica, este loc pentru toata lumea 🙂 Salutari TEATRALE tuturor! 🙂

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !