Teatru la TV

V-am tot povestit despre faptul ca am inceput sa merg destul de des la Teatrul de Comedie. Povestea nu v-am zis-o complet, candva probabil o sa v-o spun. Pe scurt de tot: merg la teatru ca invitat al domnului George Mihaita. Cu care am placerea sa discut (uneori nitel mai mult) dupa piesa. E o cafenea, La Comedie, unde vin actorii dupa reprezentatii. Atmosfera placuta, local placut, pacat ca e prea mic, de multe ori nu gasesc loc.

Acum vreo 3 saptamani imi spunea, in treacat, George Mihaita despre proiectul Antenei 1 cu Teatru la Tv. Mi s-a parut din start o idee foarte buna. Fara sa stiu despre ce piese e vorba mi-am dat seama ca asta este o sansa enorma pentru teatrul romanesc. Sunt unii oameni care din N motive n-au mai fost intr-o sala de teatru de ani de zile. ALtii probabil niciodata. Antena 1, pe de-o parte, le aduce teatrul la ei acasa, iar pe de alta parte le stimuleaza gustul pentru teatru. Le place piesa de la Antena 1, se vor duce la teatru.

Nu stiu a cui a fost initiativa, a Teatrului de Comedie sau a Antenei 1, dar ma bucura sincer acest lucru. Teatrul de COmedie este intr-adevar o gazda primitoare si un loc unde te simti cu adevarat bine. Si, de ce sa nu recunoastem, comediile prind cel mai bine la public.

Aseara a fost prima piesa la tv, Doctor de Femei cu Mihai Bendeac. Piesa este buna, insa mi s-a parut nitel sub piesele vazute la teatrul de comedie. Dar acest lucru s-ar putea sa fie si din cauza conditiilor:

– atmosfera de teatru este speciala: actorii langa tine, intunericul acela care pune reflectoarele pe actori, toata sala care rade si aplauda la replici… totul e altfel in sala de teatru;
– la tv pauzele publicitare sunt de-a dreptul enervante; ok, cand sunt mai multe acte (piesa aceasta a avut 3 acte) e pauza intre ele si la teatru…dar niciodata pauze atat de lungi; si apoi pauzele publicitare te scot din ritm, mai ales reclamele tembele care te scot complet din atmosfera aia de teatru;
– imaginea de la tv ma duce cu gandul la film nu la teatru; din acest motiv piesa de aseara eu o vad mai mult ca pe un Film-Comedie, si nu ca pe o piesa de teatru.

Recomand sa va uitati si la tv la teatru, dar cel mai bine e sa mergeti personal pana la teatru. Nu veti regreta. Iar daca e sa trebuiasca sa alegeti un teatru, va recomand din suflet teatrul de comedie. Am 3 motive mari:
1. Au actori de prima mana, in special George Mihaita si Horatiu Malaele;
2. Este amplasat in centrul vechi, centrul distractiei bucurestene;
3. Dupa piesa puteti bea o cafea/bere alaturi de actorii vostri.

Salutari TEATRALE tuturor si haideti cu totii la teatru ­čÖé

Comments

comments

One thought on “Teatru la TV

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !