Teatru cu liceeni. Chirita in provincie.

Teatru cu liceeni. Chirita in provincie

 

Va povesteam, nu demult, despre spectacole studentesti vazute prin capitala (atat jucate de studenti de la UNATC, cat si spectacole sustinute de studenti de la Spiru Haret). De asemenea, am vazut si spectacole ale absolventilor unor cursuri de actorie (ultima oara in aceasta saptamana).

Ce mai trebuia experimentat? Teatru cu liceeni. Prima oara cand am fost la un asemenea spectacol a fost saptamana trecuta, la Teatrul Evreiesc de Stat, cand am vazut spectacolul Chirita in Provincie. Textul, arhicunoscut, este pus in scena de o trupa de pusti extrem de talentata. Toti elevi ai liceului Tudor Vianu, tinerii actori au sansa sa joace pe scena unui teatru de prestigiu din capitala.

Iar la astfel de spectacole farmecul este dat si de publicul din sala. Acesta este format din colegi, prieteni, parinti si profesori. Uneori, acestia sunt mai critici decat criticii in sine de teatru.

Din pacate in liceul meu, pe vremea mea, nu se intampla asa ceva. Nu doar ca n-am avut ocazia sa joc in vreo piesa de teatru, dar nici n-am avut ocazia sa imi sustin colegii de pe scena. As fi facut-o cu placere.

Iar faptul ca Teatrul Evreiesc de Stat sustine astfel de proiecte si isi pune scena la dispozitie pentru viitorii actori este o initiativa care trebuie aplaudata. M-as bucura sa mai aud de astfel de initiative, colaborari cu licee, facultati ori cursuri de teatru independente.

Acelasi spectacol poate fi vazut din nou pe 13 octombrie, incepand cu ora 19:30 (de data aceasta liceenii vor juca in noctura; eu i-am vazut sambata, la ora 13). Eu, ca spectator, simt diferit spectacolele in functie de ora.

Chirita in provincie a fost primul spectacol de teatru cu liceeni vazut de mine. Bine jucat, mult entuziasm, multa voie buna, aplauze indelungi la final, urmate de imbratisari sincere. Salutari TEATRALE tuturor! ­čÖé

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !