Teatru alternativ. 7 dintr-o lovitura.

Va spuneam ca am asistat acum cateva saptamani la o vizionare de film mai speciala, intr-un club. De data aceasta va voi vorbi despre asa numitul teatru alternativ, piesa vazuta fiind 7 dintr-o lovitura, la Godot Cafe.

Asadar, o mica introducere. La teatrele bucurestene am tot fost, recunosc ca nu la toate, insa la majoritatea. Preferatul meu ramane teatrul de comedie, si ca locatie, dar si ca piese (cele mai bune piese vazute acolo sunt). Apropo, imediat dupa ce termin acest articol voi face din nou o vizita acestui teatru.

Ca si teatru alternativ, am vazut o piesa la centrul cultural Unesco Nicolae Balcescu (O zi din viata insectelor) si cam atat. Tot auzisem ca e interesant de mers si la asa numitul teatru alternativ. Despre Godot Cafe tot auzisem, insa din N motive evitasem sa merg.

O amica, Sofia, m-a invitat aseara la o piesa acolo. Neavand nimic de pierdut, am acceptat bucuros invitatia ei.

Am stat la loja (la etaj), pe niste canapele foarte confortabile, cu o bere (rece si nefiltrata) in fata (pacat ca nu te serveste in timpul piesei; parca mergea sa mai comand una, s-o am pana la final). E o atmosfera mai relaxanta si mai calda si, sa recunoastem, mai putin oficiala.

Este adevarat, ora incomodeaza nitel (pe unii), piesa terminandu-se in jurul orei 00 (singurele optiuni de intoarcere acasa, la acea ora, fiind RATB-ul de noapte ori taxi-ul).

Piesa vazuta aseara a fost 7 dintr-o lovitura.

Pe scurt, o realizatoare tv insceneaza un casting pentru o telenovela pentru a strange 7 oameni, sub acelasi acoperis, timp de 3 zile. Nu numai ca ii minte constant (urmeaza sa primiti rolul in telenovela doar 2 dintre voi, un barbat si o femeie, publicul va decide etc), dar ii si incita. Cum se termina toata aceasta mascarada ramane sa descoperiti singuri, si chiar va recomand s-o faceti.

Un singur lucru mai am de precizat: ma bucur ca am avut ocazia sa-l vad live, pe scena, pe Marius Manole. Auzisem numai lucruri bune despre el, citisem multe articole cu si despre el, insa niciodata nu-l vazusem pe scena. Ma bucur ca am avut aceasta ocazie si dupa prima piesa pot spune doar ca mai vreau sa-l vad.

Multumesc, Sofia, pentru ocazia pe care mi-ai oferit-o. Si multumesc actorilor pentru piesa minunata de aseara. Sincere aplauze pentru ei.

Alaturi de domnisoara Sofia, inainte de inceperea piesei ­čÖé

In final, scurta recapitulare: 7 dintr-o lovitura cu Marius Manole la un teatru alternativ – Godot Cafe, piesa pe care nu trebuie s-o ratati. Salutari BLOGOSFERICE tuturor ­čÖé

Comments

comments

4 thoughts on “Teatru alternativ. 7 dintr-o lovitura.

  1. Pingback: Teatru alternativ. 7 dintr-o lovitura.Bloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !