Te Iubesc! Te iubesc?

te iubesc te iubesc zapezile de altadata

Te Iubesc! Te iubesc?

 

Cat dureaza dragostea intr-un cuplu? Cat inseamna o eternitate? Cat inseamna infinitul? Cat valoreaza valoreaza vorbele de iubire? Cat mai este valorizata iubirea in raport cu alte lucruri?

EL: Tii mai mult la mobila decat la dragostea noastra ?
EA: Mai intai si-ntai tin la dragostea noastra. Si abia in al doilea rand tin la mobila…
EL: Atunci, alege: ori eu, ori el. Vorbeam de pat.

Ce inseamna nebunia? Cat tine nebunia in dragoste?

EL: Te iubesc ca un nebun.
EA: Nebunia trece.
EL: Dar dragostea ramane.
EA: Ce mai ramane din dragoste dupa ce a trecut nebunia ? Obisnuinta.

afis bun

 

 

Recunosc, spectacolul Te Iubesc! Te iubesc? m-a surprins. Nu stiu de ce, dar din titlu nu ma asteptam la o comedie. Ma asteptam la ceva siropos si profund. Am zis mersi, dupa spectacol, ca n-a fost asa. Este un spectacol care te face sa te simti bine, te destinde si care este gustat, deopotriva, de toata lumea. Este spectacolul tuturor: al tuturor cuplurilor care au ajuns la plafonare, al tuturor celor care se cearta din nimic, al tuturor celor pentru care cuvintele nu inseamna nimic ori al tuturor persoanelor pentru care iubirea are termen de valabilitate.

La spectacolul Te Iubesc! Te iubesc? am observat 2 lucruri, ambele legate de decor:

1. Intai si intai, am vrut sa vad noua ceasca, despre care scrisesem nu demult. Nu am termen de comparatie, nu am vazut-o pe cea veche, dar imi pare destul de CHINUITA. Nu stiu cat timp va rezista, ca actorii o folosesc destul de mult. Sper sa reziste cat mai mult ceasca – barcuta (oare e SPOILER daca spun asta?). Cred ca a fost prima oara cand am studiat cu atentie decorul. N-am avut camera la mine, ca poate m-as fi pozat cu ceasca (sau in ceasca). Poate o fi comod de stat in ea (si de DORMIT, ca am tot auzit subiectul asta de discutie in timpul spectacolului).

te iubesc 2

2. Am vazut, pentru a II-a oara in decurs de cateva zile, un spectacol de teatru unde s-au proiectat cateva chestii. Am vazut asta si duminica, la Teatrul de Arta, in Masha Zilelor noastre (Cu Dana Voicu actor – regizor intr-o forma de zile mari; scriu despre spectacolul cu pricina cat de curand). Pe ecran apareau, din cand in cand, cateva citate celebre. Doua dintre ele mi-au placut mult:

Daca dragostea este oarba, casatoria iti deschide ochii.

SECRETUL FERICIRII IN CUPLU: Sa nu-ti vina ideea sa compari!

(toate citatele, dar si alte replici din spectacol, gasiti pe daya.ro)

Te iubesc

Despre actori numai de bine. Eu vreau sa-l evidentiez doar pe Dan Radulescu, din nou foarte bun. Rolul sau cel mai bun, din punctul meu de vedere, l-a jucat in Factorul Uman, dar joaca foarte bine si in Bullets over Lipscani ori in Prestam Servicii Artistice. Le recomand cu caldura pe toate 3.

Te Iubesc! Te iubesc? , in regia lui Chris Simion, se joaca la Teatrul Godot si este o adaptare a textului Zapezile de altadata, de Dumitru Solomon. O alta adaptare, avand titlul textului original,  se joaca si la Teatrul de Comedie. La toamna am de gand sa-l vad si pe acela pentru a putea compara. Salutari TEATRALE tuturor! 🙂

ps: Legat de decor si de cei care au pus umarul la realizarea lui, regizoarea spectacolului, Chris Simion, face urmatoarele precizari: Gestul facut de Tassimmo este mai mult decat promovarea unui brand. Este investitie in cultura, este curaj. Au imbinat partea culturala (un spectacol de teatru de succes care avea nevoie de decor nou) cu partea comerciala (decorul este ceasca Tassimmo supradimensionata). Asta se numeste in trei cuvinte marketing cultural smart. Speram sa gasim si alti parteneri vizionari.”. Eu as traduce asta, folosindu-ma de titlul spectacolului, prin sintagma: Te iubesc, Tassimo 🙂 

Comments

comments

3 thoughts on “Te Iubesc! Te iubesc?

  1. Pingback: Te Iubesc! Te iubesc?Bloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !