Tanta agua – Ploaie de vacanta

Saptamana aceasta este foarte aglomerata din punct de vedere cinematografic. Despre celelalte filme am scris sau voi mai scrie. Acum insa ma voi apleca asupra celui mai necunoscut dintre ele, Tanta agua – Ploaie de vacanta. Si va voi da 7 motive (7 e cifra magica si simt ca ma intalnesc din ce in ce mai mult cu ea, incerc sa-mi dau seama daca e de bine sau de rau) pentru a vedea Tanta agua – Ploaie de vacanta:

1. Iesiti din monotonia filmelor americane. Eu vad Tanta agua – Ploaie de vacanta ca o binemeritata gura de oxigen intr-un ocean de filme americane comerciale.

2. Este filmul de debut al celor 2 regizoare. Sa le dam o sansa zic. Sau mai multe.

3. Este PRIMUL meu film uruguayan vazut. Initial am strambat din nas, am spus ca n-are cum sa-mi placa Tanta agua – Ploaie de vacanta. Ulterior mi-am schimbat putin parerea.

4. Inceputul este plictisitor, trebuie sa aveti nitica rabdare. Noroc ca citisem asta pe cinemagia, fusesem practic avertizat.

5. Nestor Guzzini joaca genial in rolul lui Alberto. Are un umor atat de sincer incat e clar ca te atasezi de acest personaj.

6. A fost vizionat la TIFF (deci de catre un public avizat) cu sala full. De multe ori TIFF-ul a fost un indicator bun si util.

7. NU este telenovela. In Romania toate filmele sud-americane pleaca cu acest handicap. Repet, Tanta agua – Ploaie de vacanta NU este telenovela (ca sa glumesc nitel: nu este telenovela pentru ca nu se aude MIAMOR ori TE CHERO MUCIO; un film cu cele 2 sintagme este sigur telenovela la fel cum o melodie cu DUSMANI e musai manea).

V-am convins? Daca da, mergeti in cinematografe sa vedeti Tanta agua – Ploaie de vacanta.

Tanta agua – Ploaie de vacanta este de astazi in cinematografe si este distribuit in Romania de Transilvania Film. Vizionare placuta si salutari CINEFILE tuturor!

2 thoughts on “Tanta agua – Ploaie de vacanta

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !