Tabloul dupa Eugen Ionesco

Despre Eugen Ionesco si al sau teatru absurd auzisem, in treacat, in liceu. Dintr-un motiv care-mi scapa eu nu am studiat asa ceva. Probabil pentru ca am facut profil real si nu uman. Stiam de la amici ca studiasera asa ceva si li se paruse interesant. Pe vremea aia nu eram foarte interesat de domeniu, nu am aprofundat. Dupa multi ani, vad la un teatru din capitala o piesa de Eugen Ionesco pusa in scena. De fapt, este DUPA Eugen Ionesco, adaptarea fiind una interesanta. Tabloul dupa Eugen Ionesco este numele spectacolului vazut saptamana aceasta in capitala.

Fiind vorba despre teatru absurd, imi este foarte greu sa descriu spectacolul. Este primul spectacol de genul la care asist. Experienta a fost una interesanta, as vrea sa se repete, eventual sa revad acelasi spectacol.

Tabloul dupa Eugen Ionesco 2

In inceputul spectacolului, un tanar artist vine in vizita la un batran iubitor de arta (Domnul cel Gras). Acesta locuia alaturi de sora sa, Alice. Foarte abil, reuseste sa intoarca negocierea cu tanarul artist in favoarea sa: daca la inceput artistul ceruse 400 de mii, intr-un final acesta este convins de catre Domnul cel gras sa plateasca chirie penru tabloul sau. Cei cu bani dicteaza, obiectele de arta sunt inutile. Totul ne este expus direct, fara ocolisuri. Spectacolul nu se opreste insa aici, in scena intrand si un vecin venit intamplator in casa batranului.

Tabloul dupa Eugen Ionesco

Spectacolul Tabloul dupa Eugen Ionesco a fost vazut la Teatrul Mignon din Capitala. Locatia este ultra-centrala (Hristo Botev nr 1, la Piata Rosetti), teatrul fiind deosebit de primitor cu oaspetii. Din pacate, spectacolul nu s-a bucurat de prezenta prea multor spectatori, probabil si ziua de luni, cand a fost programat spectacolul, a contribuit. Daca se va mai juca acest spectacol, la Mignon ori in alta parte, mergeti sa-l vedeti. Ati auzit de Eugen Ionesco, l-ati studiat, poate, in scoala. Acum este timpul sa-i vedeti opera acolo unde si-a dorit autorul sa i-o vedeti: pe scena de teatru. Aplauzele voastre sunt, deopotriva, pentru actori, regizor, ceilalti oameni care au pus umarul la realizarea spectacolului, dar si pentru autorul piesei. Ca un fapt divers, Eugen Ionesco s-a nascut la … Slatina (detalii pe Wikipedia). Orasul asta a dat atatia si atatia oameni de valoare … 😀 (un alt exemplu AICI 😀 ). Salutari ABSURDE tuturor!

2 thoughts on “Tabloul dupa Eugen Ionesco

  1. Pingback: Tabloul dupa Eugen IonescoBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !