Tableta potrivita la locul potrivit

Tableta potrivita la locul potrivit

 

 

Exista doua zicale (sintagme) care se bat cap in cap. Prima spune ca nu trebuie sa-ti iei un lucru decat atunci cand esti 100% convins de utilitatea lui. Nu ascult de fiecare data, asa ca am casa plina de lucruri inutile. Unele luate cu bani multi.

A doua sintagma zice, insa, urmatoarele: nu-ti poti da seama de utilitatea unui lucru decat atunci cand il ai. Mi-am luat smartphone mai tarziu decat multi altii, laptop la fel, eram printre cei mai neportabili bloggeri, insa mi-am dat seama de utilitatea lor abia dupa ce le-am luat. Puteam sta si acum fara smartphone, as fi fost hipster din ala care foloseste telefonul doar pentru a vorbi, poate m-as fi simtit bine in ignoranta mea, insa acum stau ca pe ghimpi ultimele 3 zile ale lunii, cand traficul meu de date de pe telefon este terminat.

Acum, la a doua sintagma mai trebuie sa adaug una: nu-ti poti da seama de utilitatea unui lucru decat atunci cand ai unul de calitate. Pe scurt: primul meu smartphone, desi era SMART, era foarte slab. Extrem de slab. Se bloca constant de iti blestemai zilele pana faceai ceva pe el. Apelam la el in situatii extreme. Drept urmare, m-am putut bucura cu adevarat de mobilitate abia atunci cand mi-am luat un smart de calitate.

Fix problema asta o au multi, inclusiv eu, cu tabletele. Foarte multi si-au luat tablete ieftine, cele mai ieftine, de pe piata. Au considerat ca vad cum e sa ai o tableta butand un no-name. Poate fi adevarata chestia, dar pana la un punct. Personal, am un telefon mai puternic si mai performant decat tableta, asa ca s-ar putea spune ca tableta este inutila. O folosesc foarte rar si asta doar atunci cand sunt acasa. O iau rar cu mine, deci calitatea ei principala se pierde.

Samsung Galaxy Tab 4 Ecran

Drept urmare, atunci cand va alegeti o tableta trebuie sa fie tableta potrivita la locul potrivit. Momentan, din punctul MEU de vedere, tableta potrivita este Samsung Galaxy Tab 4. Va explic mai jos de ce:

1. Brandul, oricat s-ar spune, este extrem de important. No-name-ul o fi bun la multe, dar la tehnologie parca as merge pe mana unor branduri consacrate. E drept, nu sunt exclusivist, nu as vrea sa ma laud ca 10 ani am folosit acelasi brand. Aia s-ar chema Fanatism si din ala nu sunt.

2. Are un display extrem de prietenos cu ochiul, care in acelasi timp ofera posibilitatea vizionarii unor filme (format 1280×800) in niste culori extrem de vii. Daca, insa, o folosim pentru a citi, luminozitatea poate fi setata astfel incat ochii sa nu fie obositi.

3. Procesorul quad-core, alaturi de cei 1.5 gb de ram o fac indeajuns de puternica incat sa nu se blocheze din zece in zece minute (asa cum facea primul meu smartphone, motiv pentru care pierdeam o gramada de timp asteptand sa se incarce).

Samsung Galaxy Tab 4

4. Are o camera indeajuns de buna pentru a face poze la evenimentele mici, gen conferinte ori evenimentele de presa, atat de intalnite in viata bloggerilor. Are senzor CMOS, camera principala fiind de 3MP, iar cea frontala, atat de utila pentru selfie-uri, are 1.3 mp. E drept, intr-o calatorie mai lunga este recomandata o camera foto distincta.

5. Partea cea mai importanta, zic eu: un pret extrem de accesibil. Toate cele de mai sus le puteti avea la un pret de aproximativ 600 de lei (la reducere o puteti prinde si la sub 600).

Atentie, nu este cea mai buna tableta de pe piata. Exista tablete mult mai bune, la preturile aferente. Pentru MINE, insa, ar fi tableta potrivita. Dupa 1 an de zile in care tableta ar deveni o obisnuinta in viata mea probabil mi-as cumpara una mult mai buna. Si mai scumpa.

Samsung

Ca va ziceam de tableta potrivita, va zic ceva: acum n-are rost sa dau 2000 de lei pe o tableta daca oricum nu as folosi-o la 100% din capacitatea ei. Pentru CE IMI TREBUIE MIE, Samsung Galaxy Tab 4 este ceea ce numesc eu TABLETA POTRIVITA. Astept si opiniile voastre in acest sens, eventual feedback daca ati avut o tableta de genul. Salutari PORTABILE tuturor!

15 thoughts on “Tableta potrivita la locul potrivit

    1. Ah, da, chiar daca-s scumpe, urasc tabletele bibelou. Mai scapi tableta pe jos, mai scapi apa pe ea, nu mi-ar placea sa stau tot timpul cu teama ca raman fara ea.

  1. Pingback: Tableta potrivita la locul potrivitBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro
  2. M-am trezit si eu intr-o zi cu dorinta de a imi lua o tableta, de a vedea cum se comporta si am zis sa imi iau una no name. Rezultatul? Am folosit-o prima luna si apoi a ramas undeva intr-o husa, printr-un sertar.

  3. in cazul meu, orice tableta e la timpul potrivit pentru mine, ca mereu am ceva de facut oline 🙂

  4. Am si eu o tableta Samsung si e geniala! 😀 Asa eram si eu inainte, nu ii prea vedeam utilitatea, iar acum o ador.

  5. Un Galaxy Tab 4 este oricând utilă! Eu îmi doresc una! Îţi doresc succes şi ţie! 🙂

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !