Superstitii despre verighete

Superstitii despre verighete

 

 

Scriam zilele trecute despre verighete. Din punctul meu de vedere, verigheta este prea putin valorizata. Nu, nu pun pret pe casatorie, dar ca idee, verigheta este o chestie pe care o porti toata viata. Absolut toata viata. Din acest motiv zic ca ar fi bine sa staruiesti mai mult atunci cand o alegi.

Astazi voi spune cateva superstitii despre verighete. Bine, ele sunt mult mai multe, dar am extras doar cateva. Cele mai importante, ca sa zic asa:

1. Intai si intai, cica nu trebuie sa iti alegi verigheta vineri. Vinerea, in sine, cica ar aduce ghinion. Nu va ascund faptul ca eu cred in astfel de supersitii. Nu vinerea, in sine, mi-a adus ghinion, ci, de obicei, vineri 13 imi aduce mari neplaceri. Daca, din greseala, maine m-ar convinge cineva sa ma casatoresc, cu siguranta NU mi-as alege verigheta vinerea.

Verighete

2. Legat de locul in care este purtata vergiheta, lucrurile nu sunt deloc clare. Desi toata lumea este de acord ca este un deget special pentru ea, al patrulea, numit INELAR, oamenii inca nu au cazut de acord asupra MAINII la care trebuie purtata verigheta. Majoritatea o poarta la mana stanga, unii o poarta, insa, si pe dreapta.
De ce pe al patrulea deget este, insa, extrem de interesant. Unii sustin ca de la acel deget ar porni o vena a dragostei, care ar duce direct catre inima (degetul inelar de la mana stanga musai, ca inima e pe partea stanga). Altii sustin, insa, ca totul are o insemnatate religioasa: primele 3 degete sunt Sfanta Treime si sunt pure. Bine, de ce nu ar putea fi purtata verigheta pe degetul mic nu ni se spune. Poate vom afla candva.
O teorie interesanta despre deget am aflat de pe blogul Diane.ro. Inelarul este partenerul tau de viata. E o demonstratie interesanta acolo. Nu neg, asa o fi. Zic doar ca vine din China. Superstitia, nu verigheta.

3. Superstitie sau nu, ideea este ca nu trebuie sa-ti dai jos verigheta de la deget. In fond, de ce ai face-o? Adica, serios, noroc sau ghinion, ti-ai pus-o acolo pentru a o tine, nu? In afara de cazurile medicale, gen ti s-a umflat degetul, s-a facut rana pe dedesupt sau chestii de genul, nu vad vreun motiv pentru care ti-ai da-o jos. ACUM nu vrei sa fii casatorit? Adica te-a obligat cineva sa te casatoresti? Intreb serios…

4. Exista superstitii legate de verighete prea stramte sau prea largi. Nu stiu ce sa cred, zic doar ca verighetele trebuie sa fie indeajuns de stramte incat sa nu cada si indeajuns de largi incat sa nu te stranga. Si nu ca iti aduce ghinion, ci pentru confortul tau.

5. Verigheta trebuie sa fie de aur. Unii, snobi, prefera verighete din platina. Nu stiu daca au sau nu ghinion, stiu doar ca-s mai scumpe. Mie-mi place aurul, deci eu as prefera de aur. Sau, ma rog, aur cu platina.

Verighete platina

Acum astept de la voi alte superstitii despre verighete. Nu le-oi avea eu cu verighetele, ca nu m-am casatorit si nici n-am de gand, dar cu superstitiile le am. In plus, unele s-ar putea sa ma vizeze (auzisem, de exemplu, ca atunci cand dai mana cu cineva nu ar fi bine sa-i atingi verigheta). La final, va las un link care v-ar putea ajuta sa alegeti corect verigheta. Puteti intra pe el, NU va aduce ghinion. Salutari SUPERSTITIOASE tuturor!

Comments

comments

2 thoughts on “Superstitii despre verighete

  1. Pentru mine,ar fi grav daca mi s-ar rupe verigheta ori sa o pierd!Acum pe 10 Iunie ma casatoresc cu barbatul pe care il iubesc de 15 ani (am 32 ani).

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !