Supermarket love

Supermarket love

 

Acum vreo 4 ani un amic imi zicea c-ar exista 2 tipuri de actori, cu spectacolele aferente: actorii consacrati, care joaca in teatrele clasice, in general mai in varsta, cu experienta si studentii ori absolventii, fara experienta, dar care joaca cu extrem de mult entuziasm. Acelasi amic imi spunea ca n-ar trebui sa evit niciun fel de spectacol, fiecare avand farmecul sau, insa daca doresc sa vad diferentele efective dintre actori ar trebui sa merg la acelasi spectacol (sa zicem O scrisoare pierduta) jucata atat de catre cei tineri, cat si de catre cei experimentati.

Studentii vin cu entuziasmul, cu energia si cu tineretea, ceilalti vin cu experienta. Fiecare, in felul lui, are ceva special. Oricum ar fi, spectacolul in sine iese diferit. Complet diferit.

Mai nou am descoperit c-ar mai exista un tip de spectacol: cel al absolventilor diverselor cursuri de actorie. Diferentele fata de spectacolele studentesti nu sunt mari. Una dintre diferentele majore ar fi varsta: la cursurile de actorie vin persoane de toate varstele. Unii sunt liceeni, altii sunt trecuti de 30 ori chiar 40 de ani. Spectacolul, cumva, trebuie sa-i cuprinda pe toti si sa-i scoata pe toti in evidenta.

Saptamana aceasta am vazut, la Teatrul Nottara din capitala, spectacolul aniversar Teen media academy, Supermarket Love. Un spectacol despre iubire, despre impliniri, despre dezamagiri, despre bucurii si despre tristeti.

Dragostea poate fi gasita si la supermarket. Nu de cumparat, ce-i drept. Supermarketul poate fi, de asemenea, locul de reintalnire. Cum, de asemenea, supermarketul poate fi un simbol („cu certitudine esti singur; cine altcineva se mai duce la supermarket vineri seara?”).

Spectacolul s-a jucat la Teatrul Nottara, in fata unei sali arhipline. Spectacolul va intra, insa, si in stagiunea curenta a Teatrului InCulise, teatru care urmeaza sa-si inaugureze noua locatie. De la Teen Media mai vazusem, in trecut, We are Hollywood si Just about love.

Ca si cele de mai sus, Supermarket love este structurat la fel: mici scenete, cu personaje diferite, cu situatii diferite, cu finaluri diferite.

2

Pe scena am revazut-o pe frumoasa Claudia Ene, cea mai tanara intervievata de pe acest blog. Ea este dovada ca astfel de cursuri pot fi facute si de catre elevi, ele oferind sansa unui frumos debut in aceasta cariera. Felicitari atat ei, cat si frumosilor ei colegi pentru spectacol. Bineinteles, felicitarile merg si catre regizorul Cristian Bajora.

1

Despre Supermarket love a scris si Ileana Andrei. Recomanda si ea Supermarket love, lucru pe care-l fac si eu cu drag. In stagiunea normala se va juca In Culise, intrarea urmand a fi libera, precum la toate celelalte spectacole Teen Media. Salutari TEATRALE tuturor!

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !