Super-promovarea super-blog

Printre multiplele probe de la Super-Blog, am parte si de una mai necomerciala. Nu ca m-ar deranja sa scriu pentru chestii/lucruri comerciale, dar parca e mai frumos sa scrii despre concurs. IN general. Si pentru ca sunt eu mai tehnic, am cateva propuneri pentru editiile viitoare (voi atinge tangential si tema unui viitor articol, legata de posibili sponsori). Asadar:

1. Mi-as dori ca statutul de SUPER-BLOGGER sa insemne ceva atat pe perioada concursului, cat si eventual dupa. Am putea atrage mai multi concurenti daca am promova astfel concursul. De exemplu, daca tot am scris despre niste magazine online, de ce sa nu avem si oarece reduceri la ele?

2. O propunere de sponsori: distribuitori de filme ori chiar cinematografe. Iar super-bloggerii sa poata merge gratis la film. Sau la teatre. Sau la alte evenimente culturale. Stiu, se reproseaza ca ar fi discriminati cei din provincie. Ar fi insa o idee buna.

3. Ca si proba, de ce nu s-au dat si probe de genul. Daca s-a dat recenzia unei carti, de ce sa nu se dea recenzia unui film. Sau a unei piese de teatru. De exemplu, recenzia unui film romanesc vazut. Sau o tema de genul CINEMATOGRAFIA ROMANEASCA DUPA 90… Ar fi interesant.

4. Sa se acorde diverse „premii” blogosferice, unele anuntate dinainte, altele „surpriza”. De exemplu, bannere pe diverse blogguri (ca vad ca-s destule bloguri ca si partenere) ori pe diverse site-uri. Ori chiar pe site-ul Super-Blog.

5. Sa fie si probe date de acesti parteneri. Eventual cu premii de genul celor de la punctul anterior. Eu, daca as fi partener al evenimentului, as zice: AS DORI UN BLOG-REVIEW OBIECTIV AL BLOGULUI MEU, iar ca premiu pun bannerul blogurilor castigatoare timp de 6 luni, 3 luni, 1 luna.

6. As incerca si o mica promovare out-door. As atrage un sponsor din acea zona (o firma de publicitate, care ar fi direct interesata sa intre in contact cu bloggerii), nu ar costa foarte mult, si cred ca ar avea ceva eficienta. Se poate incerca.

7. Nu as permite aceluiasi sponsor sa dea mai multe probe. Sau maxim 2. Si alte probe sa fie date efectiv de Super-Blog. Cum este proba aceasta, sau cum este ultima.

8. Nu stiu de ce lumea are oroare de temele politice. Eu as fi bagat o tema politica, de exemplu: ESTI STRATEGUL DE CAMPANIE AL UNUI CANDIDAT INDEPENDENT LA PRIMARIA CAPITALEI (sAU A ORASULUI TAU). CUM IL VEI PROMOVA. Proba este si de creativitate si nu este nici chiar fictiune. In fond, bloggerii pot lucra si in acest domeniu, deci ar trebui INCURAJATI, nU DESCURAJATI sa scrie politica.

9. Revin la partea cu „super-bloggeri si dupa concurs”. As organiza diverse conferinte cu sigla SUPER-BLOG. Sa nu fie doar un concurs, concursul sa fie doar un pretext. O noua conferinta Super-blog, pe tema … Conferinta Super-blog pe tema… Si sa aiba invitatie gratuita toti participantii super-blog de la ultima editie (cei care au TERMINAT concursul). Ar face pe multi sa participe.

10. As incerca sa abordez nitel si nisa sportiva. Nu tuturor le plac masinile, dar au fost pusi sa scrie despre ele. De ce sa nu scrie toata lumea si despre fotbal. Ori despre gimnastica. Ori despre baschet. Ori despre oricare alt sport. Cu partener al concursului un ziar/site de sport. Cu juriu d-acolo (ziarele ar avea interes, pentru ca ar putea descoperi talente noi printre bloggeri).

Cam gata. Acestea sunt cele 10 propuneri pentru Super-Blog. Revin cu articolul de final, cel legat de sponsorii preferati. Si sponsorii nepreferati.

Salutari SUPER-BLOGOSFERICE tuturor!

Comments

comments

One thought on “Super-promovarea super-blog

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !