Sunt cazat la Vila Aris din Iasi

Sunt cazat la Vila Aris din Iasi

 

Deja ati aflat: sunt in Iasi, participand la frumosul festival dedicat exclusiv filmului autohton, numit Serile Filmului Romanesc 2016. Despre festival si filmele vazute aici veti citi pe larg pe Cinemil.ro. Pana atunci trebuie sa fac o precizare: sunt SINGURUL blogger prezent aici. Nu comentez de ce sunt singurul, doar constat acest lucru.

In acest articol voi vorbi despre locatia de cazare, Vila Aris din Iasi. Camera are niste multe avantaje, dar si un mic defect. Acum depinde fiecare ce pretuieste mai mult. Incep cu avantajele:

Pozitionarea

Este pe strada Petru Movila, la numarul 42. Foarte aproape de Centru, se merge lejer pe jos. In plus, este o zona buna unde poti merge lejer si noaptea (nu e problema nici cu cainii, nici cu alte specimene sa le spunem umane). Te poti plimba linistit si ziua si noaptea fara probleme. Tot ca avantaj al locatiei, e foarte aproape de gara. Eu de fitos am luat taxiul, dar daca aveam bagaj mai putin pe bune ca mergeam pe jos.

Camere spatioase Vila Aris din Iasi

Camera spatioasa

Eu apreciez camerele mari. Unii ar putea numi asta Lipsa de eficienta, ca e prea mult spatiu gol. Eu prefer asa: sa pot respira, sa nu am senzatia de sufocare.

Si inca ceva: am intalnit de vreo 2 ori locatii unde baia era mai mare decat camera. Acolo da, e spatiu pierdut inutil. Aici baia e mai micuta, dar si ea indeajuns de spatioasa.

Vila Aris Iasi

Televizor LCD si aer conditionat

Nu merg intr-un loc sa ma uit la tv, dar daca esti nevoit sa stai pe o perioada mai lunga, in interes de serviciu, conteaza foarte mult. Nu e un LED ultimul racnet, dar e un LCD care permite conectarea unui cablu HDMI. E de ajuns, zic eu. Nu am folosit inca tv-ul, dar ma bucura prezenta lui.

Aceeasi discutie despre aer conditionat: el exista, e aici, dar nu e cazul. E inca frig. Dar e foarte bine ca-i prezent, vara se dovedeste foarte util.

Un internet foarte bun

Personal, apreciez un net bun mai mult decat un tv mai bun. Eu am putut, de pe netul acestei pensiuni (Care-i RDS, probabil cel mai bun net de la RDS la ce viteza are), sa incarc 2 clipuri pe youtube. Da, debutul meu in vlogging aici a avut loc si pe bune ca-s recunoscator acestei pensiuni pentru acest lucru.

Si acesta este al doilea clip:

Ca dimensiuni, primul clip a avut 1 gb, al doilea 400 de mb. Imi permit sa va dau si print-screen cu rezultatele de pe SpeedTest:

Net Vila Aris

Da, net foarte bun.

Este un loc bine ingrijit

Am gasit o camera curata, asternuturi curate, locatia este, per total, ingrijita. Nu e ceva special, este ceva normal, dar trebuie semnalat asta. Daca n-ar fi, ne-am supara. Pe buna dreptate as zice.

Singurul defect al acestei vile? Camera (cel putin a mea) NU are frigider. UPDATE: Exista frigider pe hol. Am aflat ulterior. Maine dimineata il voi umple cu niste delicii de dimineata: Pepsi, Cola si probabil niste bere. M-am linistit 🙂 E si anunt in acest sens. Motivul ar fi zgomotul. Da, frigiderul face zgomot.

Acum, nu sunt omul care sa ia mancare de la super-market si sa manance in camera. Mananc in oras, indiferent ca-i restaurant, covrigarie, shaormerie, pizzerie sau cine stie ce fast-food.

Frigiderul era util pentru a ma hidrata dimineata (dimineata cel mai bine ma trezeste cola, e un adevar). Dar ma descurc si fara.

Ar mai trebui sa semnalez si prezenta unei sali de conferinta, nu am folosit-o, dar e important de stiut ca pensiunea are asa ceva (pt un team-building al unei firme mici vila poate deveni atractiva).

Sala de conferinte Vila Aris din Iasi

Acum sa va zic cum dati de ei: homepage, facebook, offline pe Petru Movila 42 Iasi, la telefonul 0 748 11 02 02 sau pe email la info arond vila minus aris punct ro.

UPDATE 2: O chestie foarte faina: este un automat (nu stiu cum sa-i zic cica se cheama DISPENSER) prin care curge sampon, respectiv sapun. Foarte faina ideea. 

Automat sapun sampon

Cam atat despre Vila Aris din Iasi. Salutari OLTENESTI tuturor (fiind in Moldova, simt nevoia sa fac precizarea ca INCA sunt oltean 😀 ).

 

Comments

comments

15 thoughts on “Sunt cazat la Vila Aris din Iasi

  1. Pingback: Ilegitim
  2. Pingback: Sunt vlogger!
  3. Pingback: Sa ne bucuram!
  4. Pingback: 03.Bypass

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !