Studii despre iubire

Studii despre iubire

 

La capitolul spectacole de teatru sunt in urma de tot. Am de scris despre vreo 5 spectacole, de pe la toate teatrele capitalei. Astazi voi scrie despre un spectacol neterminat inca. Da, a fost din nou la repetitii cu publicul. Multumesc lui Chris Simion pentru oportunitate.

Spectacolul se cheama Studii despre Iubire, iar premiera oficiala a lui va avea loc in februarie 2015. Fiind vorba despre un spectacol neterminat, voi evidentia doar punctele sale tari, pe langa aspectele tehnice ce trebuiesc mentionate. Premisa de la care plec este urmatoarea: punctele tari vor ramane si-n spectacolul final, cele slabe vor fi, partial sau in totalitate, eliminate. Asadar:

1. Spectacolul este punerea in scena a cartii Studii despre Iubire, de Jose Ortega y Gasset. La noi a aparut la Editura Humanitas si este disponibila in toate librariile, fizice ori virtuale. Pe Elefant.ro, de exemplu, pretul ei este de 22.91 lei (in secunda in care scriu articolul; preturile variaza acolo de la o zi la alta).

2. Un spectacol de teatru-dans, cum nu prea intalnim pe scenele romanesti. Cum bine zicea Chris Simion inainte de spectacol, la facultatile de actorie din Romania nu se invata asa ceva. Este extrem de bine jucat pe partea de dans.

3. Este un spectacol INTERACTIV, fiind implicat si publicul. E drept, sper ca in varianta finala interactiunea cu publicul sa fie mult mai pronuntata si un pic mai bine integrata in spectacol.

4. Un spectacol fara fir narativ efectiv, acesta fiind alcatuit din mai multe mici scenete. Nu va spun nimic altceva, vreau sa mergeti sa vedeti singuri, asa ca mai multe nu veti scoate de la mine.

5. Mai spun doar ca mi-a placut mult afisul spectacolului. Nu stiu daca acesta va ramane, dar imi doresc sa da. Vi-l arat si voua:

Cam atat. Mai spun doar ca despre Studii despre Iubire a mai scris si Raluca Uluiteanu. Mergeti la spectacol, cititi cartea, apoi reveniti aici si spuneti-mi unde am gresit 🙂 In februarie il veti putea vedea, tot pe Lipscani. Salutari TEATRALE tuturor!

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !