Studiez scenaristica

Studiez scenaristica

 

Titlul Studiez scenaristica

Tocmai am fost la un curs de jurnalism SEO. Despre el voi scrie un articol distinct. Pana la acel articol zic doar atat: unul dintre subiecte a fost cum punem titlul. Cumva, vreau sa ma diferentiez de ceilalti, asa ca pun un titlu diferit de ce am fost eu invatat. Un fel de titlu al meu.

Cursuri de specializare

Atunci cand m-am inscris la master, in 2008, stiu ca am avut nenumarate discutii cu amici. Multi ma sfatuiau sa nu fac masterul, ca e inutil. Eu le explicam teoria, cu procesul Bologna de 3+2, le spuneam ca trebuie sa am si aceasta diploma, ei ma tot contraziceau.

Dupa master, o colega mi-a explicat cat de inutil a fost masterul (acelasi facut si de mine) si cat de utile sunt, pe de alta parte, cursurile de specializare.

Imi explica ea cum a facut un curs de resurse umane care a inlocuit o facultate ori un master facut de altii „la stat”. Desi imi suradea ideea, cativa ani am ignorat aceste cursuri.

Din ce in ce mai pretentios la filme

Filmul si mai ales teatrul le-am redescoperit de cativa ani. Sa fie vreo 6. In cazul teatrului mai putin. Nu ma consider critic, chiar dispretuiesc ideile si gusturile critice daca asta inseamna sa refuzi tot ce este comercial din principiu, insa, cumva, mi-am schimbat perspectiva si eu. Nu vreau sa cred ca voi ajunge, candva, cu gusturi de critic, nu vreau sa cred ca voi ajunge vreodata sa spun ca ce place marea masa este ceva prost, dar trebuie sa recunosc ca am devenit din ce in ce mai pretentios in materie de filme.

Pe de alta parte, unii spun ca am ajuns sa nu ma mai bucur de un film, ca ii gasesc pete-n soare cand nu-i cazul ori ca, dimpotriva, reusesc sa scot ceva bun dintr-un film prost cap-coada. Poate si structura articolelor scrise pe Cinemil e de-asa natura incat sa ma faca sa vad astfel filmele.

Atelier de scenaristica

Idei traznite (trosnite) am tot timpul. Din pacate sau din fericire, din ce in ce mai des imi permit luxul de a le pune in aplicare. Multe idei s-au concretizat in proiecte online, asa cum imi place mie sa le numesc. Altele isi asteapta finalizarea.

Unele idei necesita un studiu un pic mai amanuntit, altele isi asteapta cuminti randul.

Stiu ca asteptati un anunt mare, dar acesta nu va veni. Sau nu va veni momentan.

city-sunny-couple-love-large-680x453

Asa ca voi spune doar ca un atelier de scenaristica imi va fi util si pentru a avea o alta perspectiva asupra filmelor. Vreau sa vad in ce consta scrierea asta a filmelor si, cine stie, poate ca intr-o zi …

Acest Atelier de Scenaristica va avea loc incepand de joi, 6 saptamani, la Fundatia Calea Victoriei. Despre ei am auzit ca au foarte multe cursuri, mai multi amici mergand pe la ele. Am auzit lucruri bune, insa, stiti cum e, trebuie sa ma conving singur. Vizitati-le site-ul, gasiti acolo o gramada de alte cursuri. Sigur este unul si pentru voi.

Fundatia Calea Victoriei

In loc de incheiere

Concluziile le trag dupa curs. Probabil voi scrie pe cinemil despre cursul de scenaristica. Si, daca totul iese bine, s-ar putea sa mai auziti de mine si de ideea de scenariu. Hint. Salutari CINEMILE tuturor! 🙂

Comments

comments

4 thoughts on “Studiez scenaristica

  1. Pingback: Sunt scenarist

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !