Stiri locale

Presa scrisa nu mai este la moda. Trendul este clar, din ce in ce mai multe ziare si reviste incetandu-si activitatea. Lucrurile stau asa atat la nivel central, cat si la nivel local. La nivel local lucrurile sunt chiar mai grave, in unele localitati desfiintandu-se efectiv toate chioscurile de ziare. Singura sansa ar mai fi abonamentele, dar de unde bani? Unii deplang situatia, spun ca este o mare pierdere. Iar partea cea mai interesanta este ca toti incearca sa gaseasca vinovati. Cu nume si prenume de preferat. Ce este interesant e faptul ca acesti plangaciosi nu cumparau ziare. Era bine sa mai fi existat presa scrisa, dar ei nu se numarau printre fani. Ciudat.

In loc sa deplangem situatia nu mai bine am incerca sa gasim o solutie? Unii au facut asta, iar solutia trebuie cautata … virtual. Asadar, in locul ziarelor locale apar acum site-uri de stiri locale. Un exemplu in acest sens este suceavalive.ro .

Avantajele unui site sunt certe: este mai dinamic ca un ziar clasic, mai interactiv si este … gratis!

Pe bune, decat sa plangem non-stop faptul ca presa a murit, mai bine am pune mana si am face ceva. Cati bloggeri locali exista in adevaratul sens al cuvantului? Adica sa scrie despre ce se intampla in orasul lor… Foarte putini. Lumea prefera sa planga, sa fie fatalisti, dar cand sa faca ceva zic pas.

Felicitari celor de la Suceavaonline.ro si astept si alte initiative de genul. Chiar as dori mai multe site-uri de stiri locale .

Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !