Stiintific sunt … sanatos !

Salutare,

Cica copiii nascuti toamna ar fi mai sanatosi .Cel putin asa zic cercetatorii. Si sunt sanse mai mari sa depaseasca suta de ani. Argumentele oamenilor de stiinta ar fi, din ce inteleg, faptul ca vara se dezvolta mai multi microbi. Corect.

Desi am auzit si parerea contrara: daca te nasti in primavara sau in vara, iesi din casa in primele luni si te calesti. Daca te nasti iarna, pana-n martie cand e cald nu prea esti scos. Ma rog, asa era gandirea la tara pe vremuri.

Eu intreb insa altceva : medicii astia iau in considerare si astrele? Stiu, astrologia nu e recunoscuta ca stiinta. Dar nu cumva au si ele o influenta? Nu stiu, doar intreb. In mod sigur statistica asta spune ceva.

Daca se va dovedi ca este adevarat, putem „manipula” nitel statisticile. Cum? Simplu: parintii se vor stradui sa conceapa un copil in ianuarie-februarie, pentru a se naste toamna. Dar oare asta ne dorim? Noi ca populatie ori statul nostru. Sa plteasca statul pensie cuiva pana la 100 de ani nu e cam mult?!

Ma gandesc ca sunt sanse ca statistica sa zica invers, dar statul, direct ori indirect, sa-i fi influentat pe acei oameni de stiinta sa zica de toamna. Poate toamna o fi cel mai rau sa te nasti, dracu’ mai stie.

Salutari TOMNATICE tuturor!

Comments

comments

2 thoughts on “Stiintific sunt … sanatos !

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !