Stele ratacitoare

Stele ratacitoare

 

Din punctul meu de vedere, cele mai bune articole despre o piesa de teatru sunt cele scrise atunci, pe loc, la cald. Unele articole imi ies, altele, din N motive, sunt amanate.

Uneori, insa, testul timpului este relevant: daca spectacolul de teatru (ori filmul) mi-a ramas in minte dupa cateva zile/saptamani, inseamna c-a fost un spectacol bun. Un spectacol bun este cel care-ti ramane in minte cu ceva: o idee, o interpretare, o melodie.

Stele Ratacitoare POSTER

Am vazut spectacolul Stele Ratacitoare acum aproape 3 saptamani. La spectacol, langa mine, a fost o actrita: Nora Cupcencu, cea pe care am cunoscut-o recent si in calitate de pictorita. Despre Stele Ratacitoare, la 3 saptamani de la vizionare (si a fost si PRIMA vizionare), cinci idei:

1. Un spectacol idis, vazut cu supratitrarea cu care deja m-am obisnuit. Nu ma mai deranjeaza atat de mult, desi cu siguranta cunoscatorii limbii idis il vor savura intr-o mai mare masura.

2. Pe scena o gramada de STELE. Daca nu ma credeti priviti imaginea de mai jos (am preferat print screen-ul de pe pagina oficiala a teatrului):

Stele Ratacitoare DISTRIBUTIE

Nu stiu cu exactitate TOATA distributia din seara in care am vazut eu spectacolul, stiu doar ca in rolul lui Reizl a jucat Alexandra Fasola (si a facut-o foarte bine), iar in rolul Marcelei Embrich a jucat Anka Levana (mi-as fi dorit s-o vad pe Maia, dar n-a fost sa fie).

3. Langa mine, Nora era initial usor nemultumita de spectacol. Finalul, insa, a impresionat-o. Personal, sunt cam de aceeasi parere: finalul este genial, inceputul este, insa, un pic mai greoi. Nu ma pot pronunta daca actorii au jucat mai bine sau mai putin bine fata de alte reprezentatii. Merita, insa, sa ramaneti pana la sfarsit, finalul face toti banii.

Stele Ratacitoare

4. De pe Yorick.ro aflu ca premiera acestui spectacol a avut loc pe 12 ianuarie 2013 si a coincis cu implinirea a 65 de ani de la infiintarea Teatrului Evreiesc de Stat.

5. L-am revazut pe scena pe Veaceslav Grosu. El mi-a ramas intiparit in minte cu rolul genial facut in Motke Hotul. Pentru mine, si nu e deloc ceva peiorativ, Veaceslav Grosu este Motke ­čÖé
Iar avand in vedere ca in Stele Ratacitoare este vorba de doi tineri evrei din Basarabia, care ulterior colinda toata lumea, tind sa cred ca alegerea lui Veaceslav Grosu este una foarte buna. Desi rolul meu preferat ramane Motke, in acest spectacol Veaceslav pare ca joaca extrem de … natural ­čÖé

Mai multe despre spectacolul Stele Ratacitoare gasiti pe site-ul teatrului, dar si pe blogurile LianaRucsanda.com si Loredana.PrWave.Ro. Stele Ratacitoare este un spectacol care, probabil, va fi mai apreciat de catre artisti (de oricare fel) decat de publicul larg.┬áUn spectacol mai putin comercial nu este, insa, un spectacol mai putin bun. Salutari STELARE tuturor! ­čÖé

Comments

comments

One thought on “Stele ratacitoare

  1. Pingback: Stele ratacitoareBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !