Steaua nu are un lider

Steaua nu are un lider

 

Pe vremuri, Steaua avea lideri. Era demna, se batea, uneori la propriu. La un moment dat ajunsese sa aiba chiar si trei lideri. Avea un lider pe banca, nu un om resemnat care tot timpul bea apa, ci un lider, un razboinic, unul care sa-si trezeasca echipa din amorteala. Avea un lider in tribune si la tv, un MM care uneori dadea si cu pumnul pentru a-si apara punctul de vedere. Si, mai ales, un lider in teren. Un lider care sa fie respectat, intai si intai, de proprii jucatori. Un lider care sa fie respectat de conducere, fie ea tehnica sau administrativa, un lider care sa fie respectat de suporteri. Un lider care sa fie respectat de adversari. Un lider care sa impuna respect.

Nu in ultimul rand, avea nu unul, ci mai multi lideri in tribune si peluze. Lideri care n-ar fi permis niciodata umilinta de astazi (ma refer la cea din tribune).

Steaua schimba antrenori pe banda rulanta, Steaua transfera jucatori pe banda (si-ntr-un sens, si-ntr-altul). Ce nu cauta Steaua, pentru ca, probabil, are impresia ca deja are, sunt liderii. Cauta jucatori pe posturile lor clasice, atacant, fundas central, aripa stanga. Cauta antrenori, principali sau secunzi, cauta preparatori fizici. Dar nu cauta lideri.  Nu doreste lideri.

Considera banderola un obiect vestimentar, o vad drept o unealta numai buna pentru cresterea cotei. Un jucator cu banderola, in viziunea Stelei, este mai sexy si mai scump pentru export. Geniile, cu Hagi in frunte, au fost capitani de tineri.

Un antrenor adevarat si-ar fi pus astazi cenusa in cap. Ar fi spus ca el este principalul vinovat, si-ar fi cerut scuze si nu ar fi dat din umeri la majoritatea intrebarilor. Un lider adevarat al vestiarului ar fi iesit si ar fi vorbit in numele tuturor. Si, nu in ultimul rand, un lider al tribune si peluzei ar fi iesit si si-ar fi asumat toata vina pentru incident.

Capitan Steaua

De ce au gresit copilareste majoritatea jucatorilor Stelei? De ce un gol, fie el primit devreme, demoleaza complet echipa? Pentru ca nu are cine sa-I trezeasca pe jucatori. Acel cineva ar fi trebuit sa fie si-n teren, si pe banca.

Acest articol ar fi trebuit sa aiba si un final. Din pacate, finalul este (cu) gol. Asa cum a terminat si Manchester City meciul.


Acest articol, Steaua nu are un lider, trebuia sa apara pe site-ul Sport7.ro. Din pacate, site-ul este in plin proces de refacere, asa ca articolul a aterizat aici. Continutul nu l-am modificat, doar finalul, in care ma prezentam. Sper ca site-ul Sport7 sa revina cat mai repede, iar eu sa ii fiu reprezentatul la cat mai multe evenimente. Salutari MICROBISTE tuturor!

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !