Steaua campioana. Pro si contra.

Steaua campioana. Pro si contra.

 

Pe scurt, de ce e bine ca e Steaua campioana?

1. Steaua are cele mai mari sanse de a intra in grupele Uefa Champions League. Oricat s-ar stradui unii sa demonstreze altceva, Steaua s-a comportat cel mai bine. In afara de episodul MOTI, Steaua NU (prea) s-a facut de ras.

2. ASA TG Mures a fost ajutata constant de arbitri. Daca ar fi castigat titlul multi ar fi zis ca-i o campioana stabilita de arbitri.

3. Problemele financiare sunt mari la Tg Mures.  Un titlu castigat nu i-ar fi asigurat supravietuirea. Am fi riscat sa avem inca o campioana retrogradata ori disparuta dupa 1-2-3 ani (dupa Urziceni si Otelul).

4. Stiti cati antrenori a schimbat ASA sezonul asta? Reformulez: cati a schimbat fara motiv? Ciubotariu este al treilea antrenor. Sa nu mai vorbesc de schimbarile din stafful administrative: vine Stanciu, pleaca Stanciu, vine Narcis Raducan, pleaca (sau nu) Narcis Raducan … A invins stabilitatea.

5. Steaua din tur a fost MULT mai buna decat ASA din retur. Steaua, in tur, nu invingea din noroc ori cu arbitrii.

6. Suspiciunile de coruptie care planeaza asupra lui ASA. Nu este o echipa curata nici Steaua pe de-a intregul, dar macar ca imagine ASA are ceva mai multe probleme.

Exista, totusi, si cateva puncte de vedere care spun ca ASA ar fi TREBUIT sa castige titlul. Le expun si pe acelea:

Steaua Campioana

1. Steaua nu trebuia sa renunte la cei mai buni trei jucatori in mijlocul campionatului. Este o lectie nociva pentru altii: sa iti pastrezi jucatorii buni pana-n iarna, vazand daca esti inca un Europa sau nu, ulterior vanzandu-i la prima oferta. Nu e deloc o lectie productiva.

2. La fel, Becali a gresit anuntand ca Galca nu va mai continua. Castigand, el va arata ca ECHIPA a castigat titlul, cu sau fara Galca.

3. Becali este CUVANTUL CHEIE. Multi si-ar fi dorit ca Becali sa NU se poata lauda cu un nou titlu de campion. Culmea, asa gandesc chiar si unii stelisti.

4. Cursa de urmarire pe care a facut-o ASA ar fi trebuit recompensata cu un titlu de campioana. A adus un dramatism pe care nu-l mai vazusem de mult timp in fotbalul romanesc.

5. Galca nu e antrenor. Nu stiu cat e Ciubotariu, dar Galca pare cel mai slab campion din ultimii ani. Merita, oare, Galca sa-si treaca in palmares un titlu de campion?

6. La meciuri directe ASA sta mai bine.

Desi, ca numar, sunt tot 6 argumente, eu merg pe mana primelor. Excludem oricum ultima etapa. Conform ei, niciuna nu merita titlul. Steaua campioana e ce trebuia sa fie! Acum Steaua va face ce facea pe vremuri (p-atunci era si Dinamo): cumpara ce-i mai bun din liga I. 1-2 de la Astra, 1-2 de la Petrolul, 1-2 de la Otelul… Jucatorii sunt deja adaptati, vor face un pas inainte, nu vor fi niste ilustri necunoscuti (cum au tot adus echipele noastre). Nu ma pronunt asupra lui Mirel Radoi, spun doar ca-i bine ca are sprijinul deplin al patronului. Insa astept si argumentele voastre, oricare ar fi acelea. Fara injuraturi, fara patima. Argumente logice. Salutari MICROBISTE tuturor!

One thought on “Steaua campioana. Pro si contra.

  1. Pingback: Steaua campioana. Pro si contra.Bloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !