Stau intr-o camera de hotel fara frigider. Hotel Adabelle.

o camera de hotel fara frigider. Hotel Adabelle.

Vi se pare ciudat sa stati intr-o camera de hotel fara frigider? Vi se pare indispensabil, esential, frigiderul? Va puteti imagina un avantaj, macar unul, al absentei frigiderului din camera?

Continui cu sfarsitul: sunt cazat la Hotel Adabelle din Brasov, situat fix vizavi de Teatrul Sica Alexandrescu. Evenimentul la care-s prezent este Saptamana Comediei, asa ca lucrurile se potrivesc perfect in peisaj.

Despre camera mea, in afara a ce am scris in primul paragraf, ar mai fi de spus asa: nu are nici aer conditionat (in Brasov chiar nu e nevoie), nu are nici birou, insa are un dulap mare, unde chiar imi incap toate hainele mele colorate, si o baie nu foarte mare, fara sa ma simt, insa, claustrofob. Cabina de dus, insa, are marea calitate de a se inchide ermetic, etans, asa ca nu se face deloc apa prin baie.

O camera minimalista situata in centrul orasului. Hotelul nu are nici restaurant, deci nu doar ca n-am minibar, dar nu am nici mic dejun. Deseori suntem tentati sa judecam hotelurile in care suntem cazati dupa calitatea mic-dejunului. Nu e cazul aici. Ceea ce are si o parte buna, caci testez diverse tipuri de mic dejun prin oras.

In privinta absentei mesei sau biroului, lucrurile sunt simple si sunt tot in favoarea mea: desi TREBUIE sa scriu niste articole, in frunte cu cel de fata, plus cele legate de spectacolele de la festival, plus ceva restante, absenta biroului inseamna doua lucruri. Inseamna, pe de-o parte, ca experimentez scrisul pe laptop din pat, chestie care s-ar putea sa fie in favoarea coloanei mele. Inseamna, insa, si ca voi scrie mai putin, adica voi sta in camera mai putin. Ceea ce este iarasi un lucru bun. Pozitiv.

Emil Calinescu la Hotel Adabelle Brasov

Deseori masa ocupa loc mult, deci un spatiu inutil pentru multi turisti. Eu oricum nu prea mananc in camera de hotel, deci in afara de utilizarea de birou pe care sa scriu, masa imi era si mie inutila.

Si acum sa revin la ideea initiala: o camera de hotel fara frigider? Ce avantaj ar putea avea o astfel de camera? Cu ce incomodeaza frigiderul?

Pai, din punctul meu de vedere, este un mare avantaj: zgomotul. Nu aveti idee ce liniste este. Legat de liniste, de poluarea fonica, ea este cea mai perfida dintre ele: nu-ti dai seama de ea, nu o constientizezi, nu o mai bagi in seama, dar in continuare iti face rau, te afecteaza. Eu locuiesc in Bucuresti intr-un apartament stradal, unul care da fix intr-o soseaua foarte circulata, unde tramvaiul face cel mai mult zgomot. Eu nu-l mai bag in seama, il folosesc strict ca reper (daca nu am adormit si ma chinui s-o fac, tramvaiul este semnalul ca am depasit ora 4), insa el in continuare face rau. Asa ca o cura de liniste e chiar recomandata. Stiu, veti spune ca poti oricand sa scoti din priza mini-frigiderul din camera. Dar cine face asta? Multi n-o fac de frica, se tem sa nu strice ceva. Fie frigiderul, fie vreun produs din mini-bar. Altora le e lene. Altii, ca mine, chiar se folosesc de acel frigider. Si ajungem la punctul 2.

Nu zic ca toate vacantele ar trebui facute intr-o camera de hotel fara frigider. Spun doar ca nu ar trebui sa refuzati o camera strict din acest motiv. Si, ca mine, sa testati si asa ceva. Experienta este mai mult decat interesanta. Adica, altfel spus, ar trebui sa va uitati la cu totul alte aspecte. Acesta, frigiderul din camera, ar trebui sa fie printre ultimele.

Ca sa intelegeti ideea de baza, atunci cand vedeti un confort inutil, pe care nu-l folositi, oricare ar fi el, inclusiv o camera excesiv de mare, ganditi-va ca acel confort il platiti din propriul buzunar. Intre o camera cu frigider situata la marginea orasului si una fara frigider situata in centru, la acelasi pret, pe care o preferati? Eu as alege oricand cea situata central. Pot da multe astfel de exemple.

Eu va recomand Hotelul Adabelle din Brasov. Momentan site-ul este in reconstructie, voi actualiza articolul cand el va reveni. Asa ca pana atunci va recomand sa le vizitati pagina de facebook. Eu stau la ei, intr-o camera de hotel fara frigider, si sincer nu am nimic de reprosat. Chiar va sfatuiesc sa incercati, aici sau in alta parte, o astfel de experienta.

ps: Mi-am amintit ca am stat si in Iasi intr-o camera de hotel fara frigider. Ma rog, acolo era oficial pensiune. Cumva, nu am resimtit atat de mult absenta ei. Culmea, nu mi s-a parut nici macar interesant sa amintesc acest lucru in articol. Si nu, nu e contradictie, nu promovez concurenta. Un hotel din Brasov nu este concurent cu unul din Iasi.

Hotel Adabelle Fular Real Madrid

ps2: Pe langa o camera de hotel fara frigider, la Adabelle sunt fascinat de peretii din holurile de langa scari. Practic, atat de mult ma uit la ce este expus incat nici nu simt cand am urcat acel etaj, care-n alte conditii mi s-ar parea o corvoada. Evident ca cel mai mult mi-au atras atentia fularele si fanioanele echipelor de fotbal. N-am vazut Craiova mea, dar am vazut Fiorentina sau Real Madrid.

ps3: O camera de hotel fara frigider foarte intima. Fix asa trebuie caracterizata. Pentru ca am uitat o chestie importanta, la care tin, o spun aici: mie nu-mi place sa intre cineva in camera mea. Camera este intimitatea mea, chiar daca este inchiriata, nu este proprietatea mea. Nu sunt paranoic, sa-mi fie teama ca vor disparea lucruri, ci pur si simplu psihologic nu-mi place. Sunt hoteluri unde se roaga de tine, la Arad am fost pandit cand am iesit din camera, fiind intrebat daca avand in vedere ca nu mai stau cateva ore in camera (de parca stiau precis cat voi lipsi) pot veni sa faca curat. Am refuzat extrem de decis. Drept urmare, am fost placut surprins sa aud ca aici, la Brasov, mi s-a spus ca in camera va intra cineva doar daca doresc. Altfel nu. Deci daca tineti la intimitatea voastra, din orice motiv, pur si simplu anuntati la receptie ca nu vreti curatenie in camera si ati scapat de griji. Nu ca la alte hoteluri, unde trebuie sa agati de usa un semn din ala, iar daca uiti s-o faci te trezesti ca intra si peste tine (daca indraznesti sa dormi pana mai tarziu).

Comments

comments

One thought on “Stau intr-o camera de hotel fara frigider. Hotel Adabelle.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !