Starving Games – Jocurile lihnirii

V-a placut seria Hunger Games? Trei carti, 2 filme (si vor mai aparea inca 2, pentru ca ultima carte a fost sparta, ca la Hollywood, in 2 parti) si milioane de fani. Ce lipseste in peisaj? Ati ghicit: o parodie. Ieta ca a venit, iar numele este sugestiv: Starving GamesJocurile Lihnirii.

Despre parodii v-am mai vorbit, sunt sus de tot in topul meu personal, Scary Movie, ca serie, fiind unul dintre filmele mele preferate (in cazul Scary Movie 5 am fost printre putinii care l-au apreciat). In cazul SM insa aprecierea mea venea din 3 motive:
1. Erau parodiate filme care-mi displaceau (Scary Movie 5 a parodiat filmul Mama, un film de groaza la care am ras teribil).
2. Imi placeau glumele, intentionat exagerate, prezente in film. Asta in ciuda faptului ca unii le considerau absurde, scarboase ori chiar tampite.
3. Dintotdeauna mi-a placut ce le displacea criticilor. Oh, doamne, nu e placere mai mare decat sa vad ca filmul meu preferat este facut una cu pamantul de marii specialisti ai filmului.

Acum cateva luni (sa fie vreo 3) am fost „amenintat” de o amica: sa te vad ce vei face cand va fi parodiat un film la care tii. O sa mai razi cu atata pofta la ele?

Care credeti ca a fost raspunsul meu? Ati ghicit: da, le voi aprecia. Nu imi imaginam ce film apreciat de mine va fi parodiat si ca aceasta parodie va veni atat de curand. Iata insa ca a sosit si se numeste … Starving GamesJocurile lihnirii!

Corespunde doar la 2 criterii din 3 (insa este de ajuns):
– Are glume exact pe tipicul Scary Movie.
– Criticii au dat de pamant cu el (oh, asta e partea mea preferata).

Am tot pomenit de Scary Movie, acum trebuie sa va zic si de ce: nu doar ca e o obsesie d-a mea (cu care ma mandresc), insa este regizat de Jason Friedberg si Aaron Seltzer, adica doi dintre scenaristii Scary Movie 1.

Daca va ganditi ca ii veti intalni doar pe Katniss (aici numita KANTMISS EVERSHOT) si ai ei tovarasi din districtul 12 va inselati. Intalnim multe alte personaje atat de dragi cinefililor:
– Harry Potter (asta nu e filmul tau, asa ca treci la rand);
– Expendebles (aici eroii chiar mor, chiar daca printre ei este si LEGENDARUL Chuck Norris);
– Avengers (astia mor explodand #spoiler);
– Gandalf si alti cativa „gnomi” din Hobbitul.

(ah, era sa uit partea mea preferata… nu zic numele filmului, dar va prindeti voi singuri ­čśÇ )

Am zis ca mi-a placut Hunger Games (Varianta originala)? Gresit! Iubesc Hunger Games! Am vazut primul film, mi-a placut atat de mult incat am citit cartile, am mers cu nerabdare la al II-lea film (pe care-l consider MULT peste primul). Plus, bonus, cearta cu Sabina despre care aflarati deja.

Totusi, de ce mi-a placut filmul Starving GamesJocurile lihnirii? Simplu:
– Apreciez glumele chiar daca sunt facute despre chestii la care tin. Apreciez pana si glumele (bune) facute despre mine.
– Chiar daca mi-a placut, sunt constient ca este un film care se preteaza la ironii.
– Pentru ca mi-era dor de o parodie bine facuta.
– Pentru ca mi-era dor de un film cu o nota sub 4 pe IMDB (3.2 are Starving GamesJocurile lihnirii) care sa-mi placa la nebunie.

Oare degetul mijlociu era adresat criticilor?

– Pentru ca mi-era dor de umorul tip Scary Movie (as sublinia: tip Scary Movie 1).

Ce-mi doresc in final? Pai imi doresc ca Starving GamesJocurile lihnirii sa ajunga OFICIAL in Romania. Imi doresc ca el sa fie vizionat de cat mai multi cinefili cu simtul umorului dezvoltat si mintea destupata. Si imi doresc sa se faca parodii si dupa alte filme. Inca astept cu sufletul la gura parodia dupa Life of Pi. Sau filmul ala e in sine prea prost pentru a putea fi parodiat?

Comments

comments

8 thoughts on “Starving Games – Jocurile lihnirii

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !