Starbuck – El Masturbator

Cand cititi Starbuck va ganditi gresit la cafeneaua din mall-urile bucurestene. Starbuck este de fapt o comedie canadiana (cred ca este primul film canadian pe care l-am vazut) si inca una foarte buna.

Ideea filmului Starbuck e simpla: David Wozniak este un donator de sperma foarte productiv, acesta avand peste 500 de copii naturali (533 cifra exacta). Dintre acestia, 142 dau in judecata banca de sperma, dorind sa afle numele tatalui lor adevarat. Daca afla sau nu va las pe voi sa vedeti.

Eu ca de obicei fac niste observatii foarte scurte (sper sa nu-l fac spoiler):
– De ce un astfel de film este facut de canadieni? Bravo lor, idee originala, dar cred ca are ceva explicatii culturale (probabil sunt multe cazuri p-acolo). NU e ceva de rau, e doar o constatare.
– Ma astept sa apara si alte filme pe tema asta (si nu doar comedii). Este un subiect mult prea ne-exploatat. Adica au facut atatea filme pe clonare, o chestie momentan utopica, si nu au facut filme pe asa ceva?
Starbuck are un stil aparte. Este comedie, dar nu este tipul de comedie americana la care va asteptati. Si chiar daca se vorbeste franceza, nu pare a se asemana nici cu ceea ce numim noi comedie frantuzeasca.
– Cinematograful Studio are un aer aparte: e cinema european (filmele europene, in special cele romanesti, parca se vad mai bine acolo…; valabil si pentru cinema Elvira Popescu)
– Cica Starbuck s-ar baza pe ceva fapte reale. Nu stiu daca cifrele sunt reale, dar tot ce se poate.
– As fi introdus si cateva elemente de cancan (daca erau americani sigur introduceau): cel putin unul dintre copii ar fi trebuit sa fie unul violent, care sa doreasca sa-l bata; as fi introdus si un cantaret celebru; eventual, ca si picanterie, as fi facut in asa fel incat el sa constate ca a facut sex cu unul din copiii lui (am prea multa imaginatie?);
– Per total imi place atmosfera care se degaja din film. E exact cum zicea Laura despre Internship – Stagiarii: „mi-a lasat un good vibe”.
– Un ultim aspect: ma bucur ca sunt aduse si astfel de filme in Romania (Fie si cu intarziere). Mi-as dori mai multe. Felicitari Asociatiei Macondo, distribuitorul acestui film, pentru idee. Si multumesc Prietenilor TVR pentru oportunitatea pe care mi-au oferit-o.

Starbuck este de astazi in cinematografe, unde va invit cu drag sa va duceti sa-l vedeti!

Salutari CINEFILE tuturor!

ps: El Masturbator este o expresie din film pe care pana si tatal

7 thoughts on “Starbuck – El Masturbator

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !