Stadion modern. Din epoca de piatra.

Arena Nationala este un stadion modern. Si foarte scump.

Stadion nou deci. Stadion modern? Asa s-ar zice. Te astepti sa gasesti de toate acolo. Cand intri in el asa ai zice… Si totusi …

Sa va povestesc deci…

Eu stau pe langa stadion. Langa stadion adica la vreo 5 minute de mers pe jos. Si cand e sa se intample ceva, chiar daca nu merg eu la meci, tot trebuie sa merg sa iau belet. Pentru altii. Teoretic nu ma deranjeaza. Practic…

Iar azi va fi Rapidul. Nu ca ar avea vreo sansa, doar a pierdut 4-0. Nu doresc raul lor, sunt realist. E foarte greu, ar fi o minune sa se califice, iar eu nu cred in minuni. Oricat de minunat as fi…

Revin… Promisesem unui amic, rapidist, ca -i iau bilet. Ma duc intai la gara, iau bilet la tren (pentru Rasnov), iar d-acolo 86 pana la capat. La stadion. Si cobe: sa vezi ca poate ma pun sa merg pe partea cealalta.

Logic ca asa s-a intamplat. La casa de bilete dinspre mine se vindeau doar pentru Dinamo-Barcelona. Asa ca m-am dus spre casa de bilete de la Basarabia. Ajung acolo si intreb daca mai sunt la tribuna a II-a. Cica nu. Si -mi arata unde mai sunt. PReturile? Pai 250 de lei, 230, 170… si 120 peluza! Eram consternat. O fata de zici din aia tampa, dar revoltata. Si ma pune dracu’ sa intreb: da la peluza asta sunt OLANDEZII ? Ma gandeam ca alea-s preturile de deplasare… La care tipul de la casa, razand: sunt catalani, nu olandezi… Aaaa, deci asa!

Alaturi erau bilete la meciul vizat de mine … Si cumpar biletul. 25 de lei. Cam mult pentru un meci fara miza. Bilete erau. Gramada. Nu e zona rapidista, nu e miza. E scump. Toate motivele sa stai acasa. Ma indrept fericit spre casa. Dadusem o tura de stadion. Noroc ca nu erau 42 de grade, ca ieri, ca as fi murit. Sau n-as mai fi mers. Sau ambele.

Ajung eu pe la Vatra Luminoasa si ma suna Andrew .Mai bine nu-i raspundeam. Din pacate insa i-am raspuns. Ii zic ca tocmai am luat bilet la meci pentru un amic. Vroia si el. Nu e rapidist (a stat langa Dinamo chiar), dar vrea sa vada una bucata stadion. Nou. Cedez insistentelor lui si ma intorc. Mai aveam 15 lei in buzunar. Oricum n-aveam bani. Trec pe la primul chiosc, iau o cola. Nu mai rezistam. La 1 L, ca pentru mine. 15 sau 10 lei, tot aia, tot n-am cash.

Ii zic ca trebuie sa platesc cu cardul, ca altfel n-am. El zice ca sigur voi putea plati cu cardul. E stadion nou. Stadion modern. Ajung la locul cu pricina. Logic, NU se putea plati cu cardul. Ma si intorsesem din drum. N-avea cum sa-mi mearga bine. Doar ca o rog pe tipa sa-mi pastreze biletul de langa biletul luat. Si ca ma duc sa scot.

Il sun inapoi, imi zice ca pe net figura un bancomat Transilvania pe la liceul Leonida. Pe partea cu liceul. Merg, ajung la liceu. Nimic. Merg mai departe, ajung pana la spital (cica Spitalul Judetean Ilfov… desi stiam ca nu sunt in Ilfov). Il sun, ma intorc. Ma duce capul sa intreb pe paznicul de la liceu. Ma indruma exact. Era in incinta spitalului. La Unitatea de Primiri Urgente. Era intr-adevar o urgenta. Am scos uimitoarea suma de 20 de lei , am cumparat biletul si m-am intors acasa.

Si ma gandeam: un stadion nou si frumos, unde poti cumpara bilete ONLINE, sa n-aiba posibilitatea sa platesti cu cardul? Trist. Daca as fi Dan Diaconescu as zice ca e de vina ciocoiul Oprescu. Asa o fi.

Culmea, din gheretele lor „amarate” se simtea aer conditionat. Deci curent aveau.

Salutari MODERNE tuturor!

Comments

comments

One thought on “Stadion modern. Din epoca de piatra.

  1. Ehee, la finala Cupei Romaniei nu curgea apa la toaleta, sa vezi atunci miresme nationalarenistice :))…

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !